Rezonanța magnetică face celulele canceroase luminoase și mai ușor de detectat
![Rezonanța magnetică face celulele canceroase luminoase și mai ușor de detectat](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=41533.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Profesorul canadian Alexander Wong afirmă că studiul bazat pe noua tehnologie poate avea un potențial de îmbunătățire a screening-ului cancerului și a plănuirii unui tratament pentru acesta. Studiul a fost condus pe 200 de pacienți cu cancer de prostată, echipa colaborând cu experți de la Institutul de Cercetare Lunenfeld-Tanenbaum, multiple spitale din Toronto și Institutul de Cercetare al Cancerului din Ontario.
Particularitatea celulelor canceroase pe care aceasta se bazează este modalitatea de difuziune a apei dintr-o celulă la alta, diferită de cea întâlnită la celulele sănătoase. Astfel, acest lucru poate fi evidențiat prin diferențele de capturare, sintetizare și amestecare a semnalelor emise de rezonanța magnetică la grade diferite de intensitate și temporizare a acestor semnale pulsatile.
Noua tehnologie permite doctorilor detectarea mai precisă a celulelor canceroase, care sunt mai bine delimitate față de restul celulelor. Descoperirea este importantă deoarece cancerul de prostată este pe locul doi global în topul cauzelor morții la bărbați, iar diagnosticarea acestuia este deseori limitată la țările mai dezvoltate, ce au capacitatea tehnică de detectare a cancerului în fază inițială.
De asemenea, profesorul Wong menționează că descoperirea ar putea aduce beneficii majore și în domeniul screening-ului și detectării precoce a cancerului de sân. Totodată, în timp, această tehnologie ar putea revoluționa felul în care este detectat orice tip de cancer, după cum speră cercetătorii.
sursa: Science Daily
foto: Waterloo News
Data actualizare: 24-03-2022 | creare: 24-03-2022 | Vizite: 568
Bibliografie
MRI innovation makes cancerous tissue light up and easier to see, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220321091914.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Melatonina poate fi un aliat promițător în lupta împotriva cancerului
- Australia, prima țară din lume care va elimina cancerul de col uterin
- Managementul depresiei și speranța de viață la pacienții cu cancer
- A fost descoperită cauza celei mai frecvente forme de cancer la copii? Află dacă poate fi prevenită leucemia limfoblastică acută
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Pot face RMN daca am un ac rupt pe canal?
- Intrepretare ENTERO-RMN
- Pot sa fac rmn la cu surub de tip herbert?
- Doua RMN-uri in aceeasi luna?
- RMN - Citire rezultat
- RMN pelvin, postmenopauza
- Interpretare EXAAMEN RMN
- Rmn abdomen și ct torace.