Drojdia de bucătărie poate fi folosită pentru implementarea unor terapii împotriva bolilor neurodegenerative

©

Autor:

Drojdia de bucătărie poate fi folosită pentru implementarea unor terapii împotriva bolilor neurodegenerative
Folosind drojdie de bucătărie comună, împreună cu tehnici de biologie sintetică, cercetătorii de la Universitatea Națională din Singapore au reușit să producă acid D-lisergic (DLA), un ingredient folosit în producerea unui medicament eficient împotriva demenței și a altor afecțiuni neurologice.
O clasă de medicamente utilizate în tratamentul bolilor neuro-cognitive și a altor afecțiuni neurologice (migrene, dureri de cap, etc.) sunt obținute în prezent din extracte din ciuperca ergot. Cu toate acestea, cultivarea continuă a ciupercii ergot pentru medicamente nu este durabilă, deoarece agricultura industrială este unul dintre cei mai mari contributori la emisiile de carbon la nivel mondial.

Pentru a satisface cererea globală în ceea ce privește medicamentele de acest tip, sunt produse în fiecare an între 10-15 tone de acid D-lisergic (DLA), un ingredient utilizat în producerea medicamentului. Ciupercile de ergot sunt paraziți pentru culturile de cereale, cum ar fi secara, iar cultivarea lor implică creșterea deasupra câmpurilor unor astfel de culturi care altfel ar putea fi folosite pentru producția de alimente. Pentru a reduce utilizarea terenurilor arabile în conceperea mericamentelor, un grup de cercetători au testat o modalitate alternativă de producere a DLA.

Folosind drojdie simplă și tehnici de biologie sintetică, echipa a introdus enzimele din ciuperca ergot în drojdia de brutărie. Prin fermentație, drojdia modificată a fost apoi crescută folosind zahăr pentru a produce DLA. Fermentarea naturală a fost folosită de-a lungul istoriei omenirii pentru producția de alimente, în special în producția de pâine și bere. Fermentarea folosind drojdia modificată poate produce acum DLA.

„Este posibil să se producă până la cinci tone de DLA anual utilizând tulpina actuală de drojdie și, cu o optimizare suplimentară, nivelurile de producție comercială ar putea fi atinse”, a explicat co-autorul principal, profesorul asociat Yew Wen Shan de la Departamentul de Biochimie de la NUS Medicine.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 17-02-2022 | creare: 17-02-2022 | Vizite: 264
Bibliografie
Harvesting baker's yeast for aging-related therapeutics, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/02/220210154135.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Celulele de drojdie în intestin asociate cu bolile inflamatorii intestinale
  •