Dovezile împotriva pedepsirii fizice a copiilor sunt clare, spun cercetătorii
Un studiu publicat în revista The Lancet de către Universitatea din Texas, susține că pedepsirea fizică a copiilor nu este eficientă în prevenirea problemelor de comportament ale copilului sau promovarea rezultatelor pozitive, ducând la diverse probleme de comportament și la rezultate slabe în timp.
Pedepsirea fizică a copiilor este folosită peste tot în lume, ca răspuns la un comportament considerat greșit.
S-a constatat că peste 250 de milioane de copii din întreaga lume sunt supuși în mod regulat pedepselor fizice de către părinți sau bone, 63% fiind copii cu vârste între 2 și 4 ani.
În urma analizării unor studii ce impilcă pedepse fizice, Organizația Națiunilor Unite a Comitetului pentru Drepturile Copilului a declarat acest lucru ca fiind o formă de violență și abuz. Astfel, 62 de țări au interzis pedepsirea fizică a copiilor.
Profesorul Elizabeth Gershoff susține că nu există dovezi care să ateste că pedeapsa fizică are vreun efect benefic asupra copilului.
Cercetătorii au analizat 69 de studii, predominat din SUA. Deși pedeapsa fizică nu aduce niciun rezultat pozitiv, agresiunea copiilor crește riscul ca aceștia să dezvolte anumite tulburări de comportament în viitor.
S-a observat că cu cât copilul este pedepsit fizic mai des, cu atât va avea parte de mai multe rezultate negative. Din păcate, mulți părinți consideră că dacă își lovesc copiii, acest lucru le va îmbunătăți comportamentul.
Contrar dovezilor din studii, în SUA este legal în toate cele 50 de state ca părinții să folosească pedepse fizice, iar în 19 state este legal ca școlile să folosească pedeapsa fizică împotriva copiilor.
Cercetătorii consideră pedeapsa fizică a copiilor ca fiind o problemă de sănătate publică.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Metoda de învățare ce protejează memoria de efectele stresului
- De ce tratamentul standard pentru tulburarea bipolară nu funcționează pentru majoritatea pacienților?
- Somnul de zi, benefic pentru memorie
- Predicția severității simptomelor depresive bazată pe calitatea somnului, anxietatea și volumul materiei cenușii
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni