Dieta cu un aport redus de proteine scade riscul de boli cardiovasculare
©
Autor: Vasiliu Alina
O dietă bazată pe plante poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă. Cercetătorii de la Penn State au stabilit că dietele cu un conținut scăzut de proteine au fost asociate cu un risc scăzut de boli cardiovasculare.
Aminoacizii sunt blocurile de construcție ale proteinelor. O subcategorie, numită aminoacizi cu sulf, inclusiv metionină și cisteină, joacă diverse roluri în metabolism și sănătate.
„Carnea și alte alimente bogate în proteine sunt în general mai mari în conținutul de aminoacizi cu sulf. Acest studiu oferă primele dovezi epidemiologice că aportul excesiv de aminoacizi de sulf poate fi legat de bolile cronice la om”, a declarat Zhen Dong, autorul principal al studiului.
Cercetătorii au examinat dietele și biomarkerii de sânge de la mai mult de 11.000 de participanți dintr-un studiu național și a descoperit că participanții care au consumat alimente care conțin mai puțini aminoacizi cu sulf aveau un risc scăzut de boala cardiometabolică.
Cercetătorii au descoperit că un aport mai mare de aminoacizi cu sulf a fost asociat cu un risc cardiometabolic crescut, luând în considerare factori precum vârsta, sexul și istoricul de diabet și hipertensiune arterială. De asemenea, au descoperit că aportul mare de aminoacizi cu sulf a fost asociat cu fiecare tip de aliment, cu excepția cerealelor, legumelor și fructelor.
sursa: Science Daily
Aminoacizii sunt blocurile de construcție ale proteinelor. O subcategorie, numită aminoacizi cu sulf, inclusiv metionină și cisteină, joacă diverse roluri în metabolism și sănătate.
„Carnea și alte alimente bogate în proteine sunt în general mai mari în conținutul de aminoacizi cu sulf. Acest studiu oferă primele dovezi epidemiologice că aportul excesiv de aminoacizi de sulf poate fi legat de bolile cronice la om”, a declarat Zhen Dong, autorul principal al studiului.
Cercetătorii au examinat dietele și biomarkerii de sânge de la mai mult de 11.000 de participanți dintr-un studiu național și a descoperit că participanții care au consumat alimente care conțin mai puțini aminoacizi cu sulf aveau un risc scăzut de boala cardiometabolică.
Cercetătorii au descoperit că un aport mai mare de aminoacizi cu sulf a fost asociat cu un risc cardiometabolic crescut, luând în considerare factori precum vârsta, sexul și istoricul de diabet și hipertensiune arterială. De asemenea, au descoperit că aportul mare de aminoacizi cu sulf a fost asociat cu fiecare tip de aliment, cu excepția cerealelor, legumelor și fructelor.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 06-02-2020 | creare: 06-02-2020 | Vizite: 665
Bibliografie
Lower protein diet may lessen risk for cardiovascular disease. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200203141501.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Pacienții cu tahicardie ar putea avea un nou tratament, sub forma unui spray nazal
- O restricționare excesivă a sării în alimentație poate fi dăunătoare persoanelor cu insuficiență cardiacă
- Gena care poate preveni bolile cardiovasculare
- Consumul a două porții de pește pe săptămână poate ajuta la prevenirea bolilor cardiace recurente
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Se mai poate face infarct, chiar daca se ia tratament și se tine dieta?
- Infarct miocardic
- Ajutor;Ce supliment îmi întărește inima si mă ferește de infarct și de stop cardiac subit?