Renunțarea la beta-blocante după un infarct miocardic nu prezintă avantaje
©
Autor: Airinei Camelia
![Renunțarea la beta-blocante după un infarct miocardic nu prezintă avantaje](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=47955.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Obiectivul principal a fost evaluarea unui compozit de deces, infarct miocardic non-fatal, accident vascular cerebral non-fatal sau spitalizare din motive cardiovasculare, cu o urmărire medie de 3 ani. Rezultatele nu au demonstrat non-inferioritatea întreruperii tratamentului cu beta-blocante față de continuarea acestuia. Evenimentul primar a avut loc în 23,8% din grupul de întrerupere comparativ cu 21,1% din grupul de continuare, cu o diferență de risc de 2,8 puncte procentuale.
Întreruperea beta-blocantelor a fost de asemenea asociată cu creșteri ale tensiunii arteriale sistolice și diastolice, precum și ale ritmului cardiac la 6 luni, și nu a îmbunătățit calitatea vieții pacienților măsurată prin chestionarul European Quality of Life-5 Dimensions.
Concluzia Profesorului Silvain, investigator principal, este că diferențele între grupuri referitoare la spitalizările din motive cardiovasculare și efectul negativ asupra nivelurilor tensiunii arteriale, alături de lipsa îmbunătățirii calității vieții, nu susțin întreruperea tratamentului cronic cu beta-blocante la pacienții post-infarct miocardic. Aceste rezultate trebuie coroborate cu cele din alte studii recente pentru a oferi dovezi suplimentare privind utilizarea optimă a beta-blocantelor după un infarct miocardic.
sursa: News Medical
Data actualizare: 03-09-2024 | creare: 03-09-2024 | Vizite: 128
Bibliografie
Interrupting beta-blockers after myocardial infarction shows no advantage, link: https://www.news-medical.net/news/20240830/Interrupting-beta-Blockers-after-myocardial-infarction-shows-no-advantage.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Un nou studiu explică de ce consumul moderat de alcool reduce riscul cardiovascular
- Combinația de taurină și extract de piper negru ar putea reprezenta o posibilă soluție pentru sănătatea inimii
- Femeile cu obezitate și menopauză târzie prezintă riscuri crescute de insuficiență cardiacă
- Rezultatele stentării venoase ar putea fi îmbunătățite semnificativ, prin abordarea unei noi modalități de ghidare a procedurii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Anxietate - îmi este teamă să iau propranolol
- Amorteala picior stang doar cand urc pe scari sau in panta
- Pastile norvasc si concor
- Propranolol, bun și pentru pt anxietate si emoții mari?
- Analize medicale după un infarct
- Betalog 50 mg