Diagnosticul depresiei cu ajutorul unei analize de sânge
Autor: Redacția ROmedic
Dacă analiza unei picături de sânge poate oferi informații importante despre prezența unor viruși în organism, a unor cancere sau a nivelului de colesterol, pentru prima dată este posibil ca aceasta să ofere informații și despre starea sănătății mentale.
Un grup de cercetători din cadrul Universității Northwestern din Chicago, Illinois, a identificat 9 markeri ai RNA-ului care, în cazul persoanelor cu depresie au un nivel diferit comparativ cu al persoanelor sănătoase.
Această analiză de sânge ar putea oferi mai multe informații pentru punerea diagnosticului corect de depresie, o tulburare care de multe ori este diagnosticată subiectiv, pe baza unei discuții cu pacientul. În plus, acest test oferă încă un argument pentru faptul că depresia este și o boală fiziologică.
Echipa de cercetare a realizat un studiu pentru a vedea evoluția persoanelor diagnosticate cu depresie. 32 de persoane au urmat ședințe de terapie cognitiv-comportamentală timp de 18 săptămâni. Celor care au declarat că s-au simțit mai bine după terapie li s-a realizat din nou acest test, care a arătat că, într-adevăr, modificările au fost vizibile și la nivelul markerilor din sânge. Astfel, acest test de sânge a oferit și o dovadă biologică a eficienței terapiei cognitiv-comportamentale.
Analiza de sânge ar putea fi de un real folos pentru punerea diagnosticului și pentru alegerea celei mai bune opțiuni de tratament.
Sursa: TXCHNOLOGIST
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Am 6 ani de cand ma lupt cu depresia-anxioasa.
- Iubitul meu a plecat pe 4 luni si sunt in depresie
- A luat cineva Seroquel XR 300?
- Anxietate sociala depresie
- Depresie insotita de atacuri de panica
- Vid psihic in depresie-cum se trateaza, "vindeca"?
- Stare de nefericire !
- Depresie severa majora - alergie la medicamente
- Tranxen da dependenta?
- Depresie?!