Ora la care alegem să mâncăm ne poate influența sănătatea mintală
©
Autor: Domșa Dariana
![Ora la care alegem să mâncăm ne poate influența sănătatea mintală](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=42829.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Din punct de vedere statistic, nivelurile de depresie au crescut cu 26% în rândul celor care au mâncat noaptea, în timp ce nivelul depresiei a crescut cu 16%. Sănătatea mintală a celor care au mâncat pe timpul zilei nu a fost afectată, ceea ce indică faptul că ora mesei influenÈ›ează dispoziÈ›ia.
Pentru studiu, cercetătorii au recrutat 19 participanÈ›i, majoritatea bărbaÈ›i, pe care i-au supus unui protocol de desincronizare forÈ›ată, pentru a obÈ›ine nealinierea circadiană, iar ulterior i-au separat în mod aleatoriu în două grupuri. ParticipanÈ›ii din primul grup au avut mese conform unui ciclu de 28 de ore, ceea ce înseamnă că au mâncat atât ziua, cât È™i noaptea, în timp ce participanÈ›ii din grupul al doilea au mâncat exclusiv pe timpul zilei. Cercetătorii au evaluat nivelurile de depresie È™i anxietate în fiecare oră.
Potrivit rezultatelor, ora mesei a afectat semnificativ dispoziÈ›ia participanÈ›ilor. În timpul schimbului de noapte simulat, care a avut loc în ziua a patra, participanÈ›ii din primul grup au prezentat o dispoziÈ›ie similară cu cea a persoanelor cu depresie sau anxietate, comparativ cu prima zi de studiu, în care stătea de dispoziÈ›ie a fost una bună. În cazul participanÈ›ilor din cel de-al doilea grup, care au mâncat doar pe timpul zilei, nu au fost evidenÈ›iate modificări ale stării de spirit între zile.
sursa: Science Medical
Data actualizare: 25-05-2023 | creare: 14-09-2022 | Vizite: 441
Bibliografie
Daytime eating may benefit mental health, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/09/220912152846.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Misoginismul poate fi dăunător pentru sănătatea mentală
- Care este rolul medicamentelor psihedelice în tratamentul tulburărilor psihice?
- Încrederea în personalul medical îmbunătățește starea de spirit și calitatea vieții
- Adulții care fac voluntariat sunt mai fericiți și mai sănătoși
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum