Nicio diferență găsită între satisfacția vieții elevilor din școlile private și cei din școli de stat
![Nicio diferență găsită între satisfacția vieții elevilor din școlile private și cei din școli de stat](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=41708.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Echipa a analizat date colectate de la peste 7.700 de participanÈ›i care au luat parte la Next Steps, un studiu de cohortă longitudinal condus de Centre for Longitudinal Studies, care urmăreÈ™te un grup de oameni din Anglia, născuÈ›i între 1989 È™i 1990, încă din ciclul gimazial.
AceÈ™tia au examinat evaluările sănătății mintale pe care participanÈ›ii le-au efectuat la vârstele de 14 È™i 20 de ani, urmând să analizeze informaÈ›iile referitoare la cât de mulÈ›umiÈ›i au fost de felul în care le-a decurs viaÈ›a până la acea vârstă. Prin intermediul studiului s-a constatat că È™colile private nu oferă niciun avantaj copiilor de sex masculin, la nicio vârstă. În schimb, fetele din È™colile private au raportat o stare de sănătate mintală mai bună decât colegele lor din È™colile de stat la vârsta de 16 ani, însă nu s-a observat nicio diferență la 14 sau 25 de ani. Cu toate că, la prima vedere, cei care au urmat È™coala privată aveau o sănătate psihică superioară celei a colegilor de la È™coala de stat, diferenÈ›ele au dispărut după ce au fost luate în considerare mediul socioeconomic È™i etnia.
Descoperirile i-au surprins pe cercetători, care subliniază că È™colile private au resurse financiare mai mari decât È™colile de stat È™i au pus un accent deosebit pe sprijinul pastoral în vederea îmbunătățirii stării psihice a copiilor în ultimii ani. Conform doctorului Morag Henderson, elevii din È™colile private pot fi, totuÈ™i, supuÈ™i unei presiuni mai mari. Acesta crede că este posibil ca sprijinul pastoral sporit să facă o diferență pentru acest studiu, cu toate că este probabil ca, datorită faptului că resursele È™colare sunt mai mari în È™colile private, stresul academic cu care se confruntă studenÈ›ii să fie pe măsură.
Doctorul menÈ›ionează È™i că acestea sunt speculaÈ›ii, întrucât s-ar putea ca elevii din È™colile de stat să se descurce mai greu în ceea ce priveÈ™te sănătatea mintală comparativ cu elevii din È™colile private după ce trece pandemia. Acesta spune că subiectul are nevoie de analize suplimentare pentru a se determina dinamica exactă a sănătății psihice din rândul copiilor.
sursa: News Medical
foto: UCL News
Data actualizare: 13-04-2022 | creare: 13-04-2022 | Vizite: 362
Bibliografie
Study finds no difference in life satisfaction between private and state school pupils, link: https://www.news-medical.net/news/20220408/Study-finds-no-difference-in-life-satisfaction-between-private-and-state-school-pupils.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Persoanele anxioase, îngrijorate mai mult de riscuri decât de ce ar putea pierde
- Ce ne face cu adevărat fericiți? Experimentul de 10.000 de dolari
- Studiu: persoanele motivate de dorința de putere distribuie mai multe știri false pe rețelele sociale
- Un nou studiu identifică regimul optim de tratament pentru adulții în vârstă cu depresie majoră
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Scurgeri vaginale la fetite - 7 ani!
- Copil de 7 ani cu probleme??? Nu foloseste deloc toaleta
- Miopie forte copil, sfaturi va rog
- Baiat de 10 ani, cand se sperie urineaza in pat