Nicio diferență găsită între satisfacția vieții elevilor din școlile private și cei din școli de stat

©

Autor:

Nicio diferență găsită între satisfacția vieții elevilor din școlile private și cei din școli de stat
Un nou studiu al cercetătorilor de la University College London arată că elevii din școlile private din Anglia nu au tendința de a raporta o sănătate mintală mai bună sau o satisfacție mai mare cu privire la viață la vârsta adultă decât colegii lor ce studiază în școli de stat.
Echipa a analizat date colectate de la peste 7.700 de participanți care au luat parte la Next Steps, un studiu de cohortă longitudinal condus de Centre for Longitudinal Studies, care urmărește un grup de oameni din Anglia, născuți între 1989 și 1990, încă din ciclul gimazial.

Aceștia au examinat evaluările sănătății mintale pe care participanții le-au efectuat la vârstele de 14 și 20 de ani, urmând să analizeze informațiile referitoare la cât de mulțumiți au fost de felul în care le-a decurs viața până la acea vârstă. Prin intermediul studiului s-a constatat că școlile private nu oferă niciun avantaj copiilor de sex masculin, la nicio vârstă. În schimb, fetele din școlile private au raportat o stare de sănătate mintală mai bună decât colegele lor din școlile de stat la vârsta de 16 ani, însă nu s-a observat nicio diferență la 14 sau 25 de ani. Cu toate că, la prima vedere, cei care au urmat școala privată aveau o sănătate psihică superioară celei a colegilor de la școala de stat, diferențele au dispărut după ce au fost luate în considerare mediul socioeconomic și etnia.

Descoperirile i-au surprins pe cercetători, care subliniază că școlile private au resurse financiare mai mari decât școlile de stat și au pus un accent deosebit pe sprijinul pastoral în vederea îmbunătățirii stării psihice a copiilor în ultimii ani. Conform doctorului Morag Henderson, elevii din școlile private pot fi, totuși, supuși unei presiuni mai mari. Acesta crede că este posibil ca sprijinul pastoral sporit să facă o diferență pentru acest studiu, cu toate că este probabil ca, datorită faptului că resursele școlare sunt mai mari în școlile private, stresul academic cu care se confruntă studenții să fie pe măsură.

Doctorul menționează și că acestea sunt speculații, întrucât s-ar putea ca elevii din școlile de stat să se descurce mai greu în ceea ce privește sănătatea mintală comparativ cu elevii din școlile private după ce trece pandemia. Acesta spune că subiectul are nevoie de analize suplimentare pentru a se determina dinamica exactă a sănătății psihice din rândul copiilor.

sursa: News Medical
foto: UCL News

Data actualizare: 13-04-2022 | creare: 13-04-2022 | Vizite: 359
Bibliografie
Study finds no difference in life satisfaction between private and state school pupils, link: https://www.news-medical.net/news/20220408/Study-finds-no-difference-in-life-satisfaction-between-private-and-state-school-pupils.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Elevii mai mici dintr-o clasă școlară prezintă un risc mai mare de rezultate educaționale negative pe termen lung
  • Motricitatea fină este importantă pentru succesul școlar
  • Relația profesor-elev nu este suficientă pentru a susține angajamentul intelectual pe termen lung
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum