Cu ce se diferențiază gripa de COVID-19?

©

Autor:

Cu ce se diferențiază gripa de COVID-19?
Oamenii de știință au realizat o analiză comparativă între pacienții diagnosticați cu infecție SARS-COV-2 și pacienții diagnosticați cu gripă. Potrivit datelor publicate de către Observational Health Data Data Sciences and Informatics (OHDSI), COVID-19 a afectat în principal persoanele de sex masculin, tinere și fără alte comorbidități.
Studiul realizat de către cercetătorii din Columbia a inclus 34.000 de persoane cu COVID-19 și a urmărit identificarea unor particularități ale persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. Datele obținute urmează a fi folosite la identificarea unor noi strategii de îngrijire a acestor pacienți.

Acest studiu le-a permis oamenilor de știință să înțeleagă profilul pacienților diagnosticați cu COVID-19. Deși inițial se considera că acești pacienți au o stare de sănătate precară, ulterior s-a demonstrat că starea lor de sănătate nu este mai gravă decât a pacienților cu gripă. De asemenea, majoritatea pacienților diagnosticați cu COVID-19 erau în principal bărbați cu vârste cuprinse între 60 și 75 de ani, în timp ce pacienții spitalizați pentru gripă erau de sex feminin și mai în vârstă.

În ceea ce privește comorbiditățile, pacienții internați cu COVID-19 aveau o stare de sănătate mai bună comparativ cu cei cu gripă. Hipertensiunea arterială, astmul și diabetul zaharat fiind principalele comorbidități în rândul persoanelor afectate de SARS-CoV-2, în timp ce persoanele cu gripă asociau mai frecvent afecțiuni cardiovasculare, boală pulmonară obstructivă cronică sau demență.

Identificarea caracteristicilor pacienților cu COVID-19 poate fi utilă pentru dezvoltarea unor noi strategii de îngrijire a pacienților spitalizați.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 10-09-2023 | creare: 29-10-2020 | Vizite: 969
Bibliografie
Hospitalized COVID-19 patients are younger, healthier than influenza patients, study finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/10/201006153512.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hormonii feminini ar putea proteja femeile de efectele gripei
  • Siguranța medicamentelor pentru gripă în sarcină
  • Eficiența vaccinului antigripal poate fi dată de gene
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum