Consumul de ceai pe termen lung ar putea prelungi viața
©
Autor: Airinei Camelia
Un studiu recent publicat în Nutrition Journal a examinat potenÈ›iala interacÈ›iune dintre consumul de ceai, consumul de alcool, hipertensiunea arterială È™i mortalitatea în rândul indivizilor chinezi.
Cercetările anterioare au evidenÈ›iat efectele pozitive ale consumului de ceai asupra diferitelor condiÈ›ii de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, tulburările cardiovasculare, diabetul, accidentul vascular cerebral, atacul de cord È™i mortalitatea. Cu toate acestea, impactul consumului de alcool asupra acestor beneficii nu este bine înÈ›eles.
Studiul a implicat 6.387 de participanÈ›i la sondajul China Health and Nutrition Survey (CHNS) realizat între 1993 È™i 2011. Cercetătorii au analizat traiectoria consumului de ceai pe o perioadă de 18 ani È™i au investigat asocierea dintre consumul de ceai, modificările tensiunii arteriale È™i decesul în rândul celor care consumă alcool, comparativ cu cei care nu consumă alcool. Ei au colectat date despre consumul de ceai prin sondaje È™i au obÈ›inut informaÈ›ii despre mortalitate prin interviuri cu membrii familiei.
Studiul a constatat că consumul mare de ceai a fost asociat cu un risc mai scăzut de mortalitate, dar acest efect a fost diminuat în rândul consumatorilor de alcool. În mod similar, efectele de scădere a tensiunii arteriale ale ceaiului au fost estompate de consumul de alcool. Rezultatele cercetărilor sugerează că alcoolul poate împiedica beneficiile consumului de ceai È™i chiar poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății.
Descoperirile susÈ›in cercetările anterioare privind efectele pozitive ale consumului de ceai asupra mortalității È™i le extind la o populaÈ›ie mai largă din China. Cu toate acestea, studiul are limitări, inclusiv un eÈ™antion de populaÈ›ie limitat, care poate să nu reprezinte întreaga È›ară, È™i sunt necesare cercetări suplimentare folosind date naÈ›ionale din studiile randomizate controlate pentru a explora consumul de ceai, tipurile de ceai consumate È™i metodele obiective de măsurare.
sursa: News Medical
foto: iroKlyngz/Shutterstock.com
Cercetările anterioare au evidenÈ›iat efectele pozitive ale consumului de ceai asupra diferitelor condiÈ›ii de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, tulburările cardiovasculare, diabetul, accidentul vascular cerebral, atacul de cord È™i mortalitatea. Cu toate acestea, impactul consumului de alcool asupra acestor beneficii nu este bine înÈ›eles.
Studiul a implicat 6.387 de participanÈ›i la sondajul China Health and Nutrition Survey (CHNS) realizat între 1993 È™i 2011. Cercetătorii au analizat traiectoria consumului de ceai pe o perioadă de 18 ani È™i au investigat asocierea dintre consumul de ceai, modificările tensiunii arteriale È™i decesul în rândul celor care consumă alcool, comparativ cu cei care nu consumă alcool. Ei au colectat date despre consumul de ceai prin sondaje È™i au obÈ›inut informaÈ›ii despre mortalitate prin interviuri cu membrii familiei.
Studiul a constatat că consumul mare de ceai a fost asociat cu un risc mai scăzut de mortalitate, dar acest efect a fost diminuat în rândul consumatorilor de alcool. În mod similar, efectele de scădere a tensiunii arteriale ale ceaiului au fost estompate de consumul de alcool. Rezultatele cercetărilor sugerează că alcoolul poate împiedica beneficiile consumului de ceai È™i chiar poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății.
Descoperirile susÈ›in cercetările anterioare privind efectele pozitive ale consumului de ceai asupra mortalității È™i le extind la o populaÈ›ie mai largă din China. Cu toate acestea, studiul are limitări, inclusiv un eÈ™antion de populaÈ›ie limitat, care poate să nu reprezinte întreaga È›ară, È™i sunt necesare cercetări suplimentare folosind date naÈ›ionale din studiile randomizate controlate pentru a explora consumul de ceai, tipurile de ceai consumate È™i metodele obiective de măsurare.
sursa: News Medical
foto: iroKlyngz/Shutterstock.com
Data actualizare: 19-05-2023 | creare: 19-05-2023 | Vizite: 370
Bibliografie
Individuals with a long-term high tea consumption trajectory may have lower risk for all-cause mortality, link: https://www.news-medical.net/news/20230518/New-evidence-finds-that-individuals-with-a-long-term-high-tea-consumption-trajectory-had-a-lower-risk-for-all-cause-mortality.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Studiile indică impactul pe care îl au ecranele asupra adolescenților
- Urmărirea programelor TV ori statul pe telefon, o problemă reală pentru părinții cu mai mulți copii
- O dietă sănătoasă, bazată pe plante, poate scădea riscul de apnee obstructivă în somn
- Un program de mers cu un obiectiv de distanță poate îmbunătăți funcționarea după operația de înlocuire a șoldului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Sotul meu bea multa bere, zilnic, de mult timp
- Dupa externare inca mai are halucinatii si delireaza
- Exces alcool
- Consum de bere
- Ceai de tei.Am voie?Sau ce ceaiuri medicinale am voie sa beau?
- Vreau sa știu dacă sunt alcoolica!
- Interactioneaza ceaiul de merisor cu anticoncepţionalele bellara?
- Probleme digestive, bea bere si vin ocazional, mult