Consumul de ceai pe termen lung ar putea prelungi viața
©
Autor: Airinei Camelia

Cercetările anterioare au evidenÈ›iat efectele pozitive ale consumului de ceai asupra diferitelor condiÈ›ii de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, tulburările cardiovasculare, diabetul, accidentul vascular cerebral, atacul de cord È™i mortalitatea. Cu toate acestea, impactul consumului de alcool asupra acestor beneficii nu este bine înÈ›eles.
Studiul a implicat 6.387 de participanÈ›i la sondajul China Health and Nutrition Survey (CHNS) realizat între 1993 È™i 2011. Cercetătorii au analizat traiectoria consumului de ceai pe o perioadă de 18 ani È™i au investigat asocierea dintre consumul de ceai, modificările tensiunii arteriale È™i decesul în rândul celor care consumă alcool, comparativ cu cei care nu consumă alcool. Ei au colectat date despre consumul de ceai prin sondaje È™i au obÈ›inut informaÈ›ii despre mortalitate prin interviuri cu membrii familiei.
Studiul a constatat că consumul mare de ceai a fost asociat cu un risc mai scăzut de mortalitate, dar acest efect a fost diminuat în rândul consumatorilor de alcool. În mod similar, efectele de scădere a tensiunii arteriale ale ceaiului au fost estompate de consumul de alcool. Rezultatele cercetărilor sugerează că alcoolul poate împiedica beneficiile consumului de ceai È™i chiar poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății.
Descoperirile susÈ›in cercetările anterioare privind efectele pozitive ale consumului de ceai asupra mortalității È™i le extind la o populaÈ›ie mai largă din China. Cu toate acestea, studiul are limitări, inclusiv un eÈ™antion de populaÈ›ie limitat, care poate să nu reprezinte întreaga È›ară, È™i sunt necesare cercetări suplimentare folosind date naÈ›ionale din studiile randomizate controlate pentru a explora consumul de ceai, tipurile de ceai consumate È™i metodele obiective de măsurare.
sursa: News Medical
foto: iroKlyngz/Shutterstock.com
Data actualizare: 19-05-2023 | creare: 19-05-2023 | Vizite: 410
Bibliografie
Individuals with a long-term high tea consumption trajectory may have lower risk for all-cause mortality, link: https://www.news-medical.net/news/20230518/New-evidence-finds-that-individuals-with-a-long-term-high-tea-consumption-trajectory-had-a-lower-risk-for-all-cause-mortality.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Un nou studiu a descoperit peste 600 de viruși diferiți în mostre de la capete de duș și periuțe de dinți
- Expunerea la substanțele chimice din mediu a fost asociată cu o îmbătrânire biologică mai rapidă
- Consumul de alcool crește riscul de comportament agresiv în rândul tinerilor
- Noi perspective asupra importanței voinței în autocontrol
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Solutii limitare consum alcool
- Intrebare referitoare la experienta de blackout
- Ceai la bebe
- Dupa externare inca mai are halucinatii si delireaza
- Interactioneaza ceaiul de merisor cu anticoncepţionalele bellara?
- Soțul meu este alcoolic sau nu ?
- Alcool in hepatita c ( viremie nedetectabila )