Consumul de alimente nepreparate acasă crește riscul de deces din orice cauză

©

Autor:

Consumul de alimente nepreparate acasă crește riscul de deces din orice cauză
Consumul frecvent de mâncare provenită de la restaurante sau alte locații în care se prestează servicii de preparare a mâncării este semnificativ asociat cu un risc crescut de deces din toate cauzele, conform concluziilor unei noi cercetări.
Dovezile au arătat că mesele departe de casă tind să fie mai bogate în calorii, grăsimi și sodiu, dar mai sărace în fructe, legume, cereale integrale și substanțe nutritive de protecție, cum ar fi fibrele dietetice și antioxidanții.

Estimări recente realizate de Departamentul de Agricultură al SUA arată că aportul zilnic de energie al americanilor din alimente nepreparate în casă a crescut de la 17% în perioada 1977-1978 la 34% în 2011-2012. În același timp, numărul restaurantelor a crescut constant și se estimează că vânzările din industria restaurantelor vor crește semnificativ. Deși unele restaurante oferă alimente de înaltă calitate, calitatea dietetică a meselor din unitățile în care se prepară mâncare, în special din lanțurile de fast-food, este de obicei mai mică, în comparație cu mesele gătite acasă.

Anchetatorii au analizat datele din răspunsurile la chestionarele administrate în timpul interviurilor gospodărești față în față de la peste 35.000 adulți cu vârsta de minimum 20 de ani care au participat la sondajul național de sănătate și examinare nutrițională între 1999 și 2014. Respondenții și-au raportat obiceiurile alimentare, inclusiv frecvența consumului de mese pregătite departe de casă. „Am legat aceste înregistrări de înregistrările de deces până la 31 decembrie 2015, analizând în special mortalitatea cauzată de toate cauzele, mortalitatea cardiovasculară și mortalitatea prin cancer”, a menționat primul autor Yang Du, doctorand în departamentul de epidemiologie de la Colegiul de Sănătate Publică, Universitatea din Iowa.

În timpul perioadei de urmărire au avut loc 2.781 de decese, inclusiv 511 decese cauzate de boli cardiovasculare și 638 decese cauzate de cancer. După ajustarea în funcție de vârstă, sex, rasă, status socioeconomic, factori dietetici și de stil de viață și indicele de masă corporală, raportul de risc al mortalității în rândul participanților care au consumat mese ce nu au fost preparate în casă foarte frecvent (două mese sau mai mult pe zi) comparativ cu cei care mâncau rareori mese preparate departe de casă (mai puțin de o masă pe săptămână) a fost de 1,49 ​​pentru mortalitatea cauzată de toate cauzele, 1,18 pentru mortalitatea cardiovasculară și 1,67 pentru mortalitatea prin cancer.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 29-03-2021 | creare: 29-03-2021 | Vizite: 508
Bibliografie
Frequent consumption of meals prepared away from home linked to increased risk of early death, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/03/210325084824.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: