Condiția fizică poate fi îmbunătățită semnificativ prin exerciții fizice de intensitate moderată
©
Autor: Domșa Dariana
![Condiția fizică poate fi îmbunătățită semnificativ prin exerciții fizice de intensitate moderată](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=40008.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Pentru studiu, cercetătorii au utilizat datele de la peste 2.000 de participanți din studiul comunitar Framingham Heart Study, care au fost supuși unor teste cuprinzătoare de exerciții cardiopulmonare (CPET) pentru măsurarea „standardului de aur” a capacității fizice. Măsurătorile de aptitudine fizică au fost asociate cu datele de activitate fizică obținute prin accelerometre (dispozitiv care măsoară frecvența și intensitatea mișcării umane) care au fost purtate timp de o săptămână în timpul studiului și cu aproximativ opt ani mai devreme.
Cercetătorii au descoperit că activitatea fizică de intensitate moderată până la viguroasă au fost cele mai eficiente pentru îmbunătățirea condiției fizice. Mai exact, exercițiile fizice au fost de trei ori mai eficiente decât mersul singur și de peste 14 ori mai eficiente decât reducerea timpului petrecut sedentar. În plus, au descoperit că mai mult timp petrecut pentru efectuarea de exerciții fizice ar putea compensa parțial efectele negative ale sedentarismului în ceea ce privește condiția fizică.
Potrivit cercetătorilor, fitnessul are o influență puternică asupra sănătății și este asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare, diabet, cancer și moarte prematura. „Prin urmare, o mai bună înțelegere a metodelor de îmbunătățire a condiției fizice ar fi de așteptat să aibă implicații largi pentru o sănătate îmbunătățită”, a explicat autorul corespondent Matthew Nayor, profesor asistent de medicină la Universitatea din Bolton.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 01-09-2021 | creare: 01-09-2021 | Vizite: 437
Bibliografie
Moderate-vigorous physical activity is the most efficient at improving fitness, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210827133756.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Antrenamentele cu greutăți reglează metabolismul la nivel molecular și ajută la pierderea grăsimii
- Exercițiile fizice pot proteja creierul prin menținerea unor nivele de insulină și IMC scăzute
- Tehnologie nouă pentru detectarea fisurilor în țesuturi ce prezic leziuni ulterioare
- Activitatea fizică și sucul de sfeclă, pentru un creier „mai tânăr” la bătrânețe
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni