Adulții care practică sport din copilărie au un risc mai scăzut de a dezvolta demență

©

Autor:

Adulții care practică sport din copilărie au un risc mai scăzut de a dezvolta demență
Un studiu publicat recent în jurnalul Science and Medicine in Sport subliniază impactul practicării sportului în copilărie și a efectelor obezității timpurii asupra sănătății ulterioare, în viața de adult.
Cercetătorii au urmărit evoluția și nivelul cognitiv a mai mult de 1.200 de participanți, timp de 30 de ani, fiind primul studiu din lume care analizează importanța fitness-ului din copilărie până la maturitate.

Participanții care au realizat o performanță superioară la testele fizice și au menținut un stil de viață activ, au beneficiat de o protecție mai bună împotriva demenței, indiferent de alți factori de risc prezenți pe parcursul vieții (fumat, alcool).

Copiii care își dezvoltă masa musculară în urma efectuării exercițiilor fizice coordonate și își dezvoltă sănătatea cardiovasculară și rezistența prin fitness, obțin beneficii mai târziu în viață pe mai multe planuri, conform studiului. Cei care au înregistrat scoruri mai bune de fitness, au avut note superioare la testele de viteză, memorie, procesare și atenție, dar mai ales în evaluarea funcției cognitive globale.

Au fost realizate măsurători ale sistemului cardiovascular, cu evaluarea răspunsului la efort, rezistența musculară a fiecărui participant, alături de evaluarea funcțiilor cognitive după 40 de ani.

Reducerea obezității și practicarea sportului de la vârste fragede contribuie la îmbunătățirea performanței cognitive, dar și reducerea riscului de demență la maturitate.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 23-06-2022 | creare: 23-06-2022 | Vizite: 330
Bibliografie
30-year study links childhood obesity and fitness to midlife cognition, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220616121556.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Câte calorii consumi când mergi vs când alergi?
  • Precizia gadget-urilor sportive diferă în funcție de locul în care sunt plasate
  • O oră de exerciții fizice pe săptămână poate preveni depresia
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum