Condimentele ar putea îmbunătății aportul de proteine la persoanele vârstnice

©

Autor:

Condimentele ar putea îmbunătății aportul de proteine la persoanele vârstnice
Alimentația nesănătoasă accentuează problemele de sănătate și influențează totodată aportul de proteine al persoanelor vârstnice. Proteinele, esențiale pentru menținerea masei musculare și a funcției cognitive, sunt găsite în general în cantități reduse la persoanele vârstnice, ceea ce poate afecta semnificativ calitatea vieții acestora.
Un studiu recent, publicat în revista Nutrients, arată că aportul de proteine ​​la adulții în vârstă poate fi sporit prin adăugarea de condimente în alimentele consumate uzual. Studiul a fost realizat pe un grup de 109 adulți în vârstă, repartizați în două grupuri. Participanții au primit mese care conțineau carne sau mese vegetariene, în funcție de grupul din care au făcut parte. La antreu, unul dintre grupuri a primit alimente cu condimente, iar celălalt fără. Mesele conțineau aceeași cantitate de proteine, dar doar unele dintre ele conțineau un amestec de condimente.

Rezultatele au arătat că participanții din grupul vegetarian nu au reușit să consume suficiente alimente, pentru a atinge ținta recomandată de aport de proteine. În schimb, aproape 80% dintre participanții care au consumat carne au consumat suficiente proteine. Studiul a arătat că adăugarea de condimente în alimente, atât în cele vegetariene, cât și în cele pe bază de carne, cresc aportul de proteine.

În cazul antreului vegetarian, participanții au raportat că adăugarea de mirodenii a dus la o îmbunătățire a gustului. Cu toate acestea, în mod surprinzător, adăugarea de condimente în cele două tipuri de antreuri nu a dus la o îmbunătățire a consumului, ceea ce sugerează faptul că plăcerea pentru alimentele consumate nu este întotdeauna asociată cu un aport mai mare din acestea. Deși condimentele pot fi o modalitate utilă de a crește aportul de proteine ​​la adulții în vârstă, este important de menționat faptul că alimentația trebuie să fie echilibrată și să includă o varietate de surse de proteine, inclusiv carne, pește, leguminoase și produse lactate.

sursa: News Medical
foto: Alexander Raths / Shutterstock

Data actualizare: 02-03-2023 | creare: 02-03-2023 | Vizite: 356
Bibliografie
Could spices boost protein intake in older adults? link: https://www.news-medical.net/news/20230301/Could-spices-boost-protein-intake-in-older-adults.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Arahidele și condimentele pot influența pozitiv compoziția microbiomului intestinal
  • Beneficiile pentru sănătate ale ierburilor aromatice și condimentelor culinare
  • Rolul plantelor aromatice și al condimentelor în tratamentul bolilor reumatice
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum