Ciupercile comestibile reprezintă o sursă importantă de antioxidanți care pot preveni bolile neurodegenerative asociate cu îmbătrânirea
©
Autor: Teodorescu Mihai
Ciupercile comestibile sunt o sursă importantă de antioxidanți și, prin urmare, au fost considerate ca un posibil remediu pentru prevenirea bolilor neurodegenerative (ND) asociate cu îmbătrânirea. Recent, cercetătorii au publicat o revizuire în Nutrients Journal, care analizează datele existente despre ciupercile comestibile ca surse alimentare de antioxidanți pentru prevenirea bolilor neurodegenerative.
Studiul se concentrează pe rolul stresului oxidativ în bolile neurodegenerative asociate cu vârsta și potențialul ciupercilor comestibile de a păstra sănătatea creierului. Potrivit cercetătorilor, ciupercile comestibile și medicinale sunt alimente sigure și netoxice care conțin diverși antioxidanți, în special ergotioneină și polizaharide, care pot preveni neurodegenerarea în rândul persoanelor vârstnice.
Mai mult, studiile au arătat că vitaminele și substanțele fenolice din ciuperci pot acționa sinergic pentru a contracara daunele oxidative și pentru a menține sănătatea creierului. Cu toate acestea, majoritatea studiilor umane au folosit ciuperci întregi, pulberi sau extracte și nu au evaluat efectele de promovare a sănătății ale compușilor izolați.
Este important de menționat că cercetările care implică oameni pentru a evalua efectele neuroprotective ale ciupercilor sunt limitate, ceea ce justifică efectuarea unor cercetări suplimentare pentru a evalua neuroprotecția indusă de ciuperci și pentru a identifica mecanismele neuroprotective moleculare care justifică protecția oferită de acestea.
sursa: News Medical
foto: FotoHelin/Shutterstock.com
Studiul se concentrează pe rolul stresului oxidativ în bolile neurodegenerative asociate cu vârsta și potențialul ciupercilor comestibile de a păstra sănătatea creierului. Potrivit cercetătorilor, ciupercile comestibile și medicinale sunt alimente sigure și netoxice care conțin diverși antioxidanți, în special ergotioneină și polizaharide, care pot preveni neurodegenerarea în rândul persoanelor vârstnice.
Mai mult, studiile au arătat că vitaminele și substanțele fenolice din ciuperci pot acționa sinergic pentru a contracara daunele oxidative și pentru a menține sănătatea creierului. Cu toate acestea, majoritatea studiilor umane au folosit ciuperci întregi, pulberi sau extracte și nu au evaluat efectele de promovare a sănătății ale compușilor izolați.
Este important de menționat că cercetările care implică oameni pentru a evalua efectele neuroprotective ale ciupercilor sunt limitate, ceea ce justifică efectuarea unor cercetări suplimentare pentru a evalua neuroprotecția indusă de ciuperci și pentru a identifica mecanismele neuroprotective moleculare care justifică protecția oferită de acestea.
sursa: News Medical
foto: FotoHelin/Shutterstock.com
Data actualizare: 20-04-2023 | creare: 20-04-2023 | Vizite: 213
Bibliografie
Edible mushrooms: the role of antioxidant compounds as potential candidates for neurodegenerative disease prevention and treatment, link: https://www.news-medical.net/news/20230418/Edible-mushrooms-the-role-of-antioxidant-compounds-as-potential-candidates-for-neurodegenerative-disease-prevention-and-treatment.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni