Cititul cu voce tare te ajută să reții mai bine informațiile

©

Autor:

Cititul cu voce tare te ajută să reții mai bine informațiile
Dacă citești cu voce tare sunt șanse mai mari să reții mai ușor informațiile, conform unui studiu recent realizat în cadrul Universității din Waterloo Canada.

Acțiunea simultană de a vorbi și de a te auzi are multe beneficii asupra memoriei, conform oamenilor de știință. Atât învățarea, cât și memorarea, par să fie îmbunătățite în urma implicării active. „Când adăugăm o măsură activă sau un element activ unui cuvânt, acesta devine mai distinct în memoria pe termen lung și devine mai ușor de reținut și memorat”, menționează unul dintre autorii studiului.

În cadrul studiului realizat pe 95 persoane au fost verificate și analizate 4 stiluri de învățare a informațiilor scrise:
  • cititul în gând;
  • ascultarea unei alte persoane care citește cu voce tare informațiile;
  • ascultarea unei înregistrări cu noi citind informațiile;
  • cititul cu voce tare în timp real.

Informația motorie (cititul), informația autoreferențială (referitor la sine) sau ambele contribuie la producerea efectului. S-au observat diferențe de memorie între cele 4 condiții, iar cititul cu voce tare a fost cel mai eficient pentru reținerea informațiilor.

Rezultatele au arătat că efectul citirii informațiilor cu voce tare a dus la cea mai bună rată de memorare. Arată că ideea de acțiune sau activitate îmbunătățește, de asemenea, memoria. Rezultatele indică faptul că reproducerea orală este benefică deoarece implică două componente distincte: actul motor (vorbirea) și un efect auditiv de autoreferință.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Memory.

Sursa: Psych Central

Data actualizare: 07-12-2017 | creare: 07-12-2017 | Vizite: 4690
Bibliografie
(1) Reading aloud may boost memory, link: https://psychcentral.com/news/2017/12/03/reading-aloud-boosts-memory/129441.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fotografiile ne pot afecta memoria
  • Grupa de sânge ar putea influența pierderea memoriei
  • Curiozitatea influențează creierul să învețe și să memoreze mai bine
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum