Cerebelul contribuie la apariția anxietății sau a comportamentului de frică
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Cerebelul contribuie la apariția anxietății sau a comportamentului de frică](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=41482.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Medicamentele utilizate în prezent pentru reducerea anxietății sunt ineficiente pentru un număr crescut de persoane și adesea determina efecte secundare adverse. O mai bună înțelegere a mecanismelor care stau la baza sentimentului de teamă sau de anxietate ar putea contribui la dezvoltarea unor tratamente mai bune pentru tulburările de anxietate. Pentru a obține informații cu privire la aceste mecanisme, cercetătorii au investigat modul în care cerebelul, o porțiune esențială a sistemului nervos, influențează activitatea într-o zonă a creierului numită gri periaqueductal (PAG), aflată în centrul rețelelor care coordonează mecanismele de supraviețuire.
În acest sens, cercetătorii au echipat modele animale cu electrozi pentru a înregistra activitatea în regiunea PAG a creierului în urma aplicării unei sarcini de condiționare. Echipa a arătat că în zona PAG a creierului, un subset de celule ale creierului și-a crescut capacitatea de răspuns în timpul experimentelor, în concordanță cu codificarea unei amintiri a fricii. Echipa a arătat, de asemenea, că manipularea unei căi directe dintre cerebel și PAG produce deteriorări în procesele de condiționare a fricii.
Descoperirile oferă noi perspective asupra modului în care PAG codifică memoria fricii și oferă, de asemenea, dovezi că cerebelul este o structură cheie suplimentară în lista regiunilor creierului care contribuie la apariția senzației de frică sau a anxietății. În plus, studiu oferă premisa dezvoltării ulterioare a unor noi terapii pentru diverse afecțiuni psihologice.
sursa: News Medical
foto: University of Bristol
Data actualizare: 17-03-2022 | creare: 17-03-2022 | Vizite: 395
Bibliografie
Discovery of key brain pathway offers potential new drug target for treating anxiety, link: https://www.news-medical.net/news/20220315/Discovery-of-key-brain-pathway-offers-potential-new-drug-target-for-treating-anxiety.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cercetătorii investighează legăturile dintre recunoașterea facială și boala Alzheimer
- Bacteriile din cavitatea orală pot oferi o perspectivă asupra funcției viitoare a creierului
- Asocieri între suplimentarea cu omega 3 și reducerea riscului de Alzheimer
- Consumul a maximum trei cești de cafea pe zi poate reduce riscul accidentului vascular cerebral
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ma tem de gaini. (Alektorofobie)
- Anxietate - atacuri de panica.
- Frica de moarte
- Teama inexplicabila
- Dureri puternice de cap, stare de frica
- Ameteala, ma sperii repede, ma doare dupa cap
- Din copilarie am ramas cu frica de intuneric
- De ceva timp am avut stari de lesin, emotii, atacuri de panica, frica intensa
- Frica