Cercetătorii explică modul în care expunerea la pesticide crește riscul de boală Parkinson
©
Autor: Airinei Camelia
![Cercetătorii explică modul în care expunerea la pesticide crește riscul de boală Parkinson](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=46929.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Cercetătorii au investigat prezenÈ›a variantelor rare în genele asociate cu funcÈ›ia lizozomilor, organele celulare implicate în degradarea deÈ™eurilor, care sunt considerate a juca un rol în dezvoltarea bolii Parkinson. S-a observat o îmbogățire a acestor variante genetice la pacienÈ›ii cu forme severe ale bolii È™i cu o expunere mare la pesticide, sugerând că disfuncÈ›ia lizozomală provocată de aceste variante ar putea contribui la dezvoltarea bolii în contextul expunerii la pesticide.
Dr. Brent Fogel, autorul corespondent al studiului, a subliniat că aceste variante genetice pot afecta capacitatea celulelor de a descompune proteinele È™i organitele deteriorate, un proces cunoscut sub numele de autofagie, ducând la acumularea de compuÈ™i toxici È™i la dezvoltarea bolii Parkinson. Acest proces poate duce la acumularea proteinelor alpha-sinuclein, formând agregate cunoscute sub numele de corpuri Lewy, caracteristice bolii Parkinson.
Studiul subliniază importanÈ›a interacÈ›iunilor gene-mediu în dezvoltarea bolii Parkinson È™i ar putea ghida cercetările viitoare pentru identificarea altor variante genetice care afectează susceptibilitatea la această boală în rândul populaÈ›iilor expuse la diferite tipuri de pesticide. Rezultatele studiului ar putea contribui la dezvoltarea strategiilor de prevenÈ›ie È™i la înÈ›elegerea mai profundă a mecanismelor patogene ale bolii Parkinson.
sursa: News Medical
Data actualizare: 26-04-2024 | creare: 26-04-2024 | Vizite: 350
Bibliografie
Genetic variants linked to Parkinson's risk from pesticide exposure, link: https://www.news-medical.net/news/20240425/Genetic-variants-linked-to-Parkinsons-risk-from-pesticide-exposure.aspxImage by maxmann on Pixabay
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Au fost descoperite circuitele neuronale ce pot controla impulsivitatea
- Trăsăturile autiste și probleme comportamentale la copiii de 7 ani asociate cu neconformitatea de gen în jocul de rol
- Probioticele ne pot salva de declinul cognitiv pe măsură ce îmbătrânim
- Consumul zilnic de căpșuni ar putea reduce riscul de demență la persoanele de vârsta a doua
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Aritmii, dispnee, amroteala in bratul stang, ceafa, piept, dureri ciudate la pacient YOPD
- Parkinson
- Sunt două proteine care distrug neuronii în boala Parkinson: alpha-synuclein și kinaza-C?
- Boala Parkinson-diagnostic RMN
- Parkinson, psihiatrie sau prefacatorie
- Cosmaruri medicatie Parkinson
- Caderi dese octogenara