Un anticoagulant folosit uzual ar putea influența durata infecției active cu virusul SARS-CoV-2
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Un anticoagulant folosit uzual ar putea influența durata infecției active cu virusul SARS-CoV-2](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=40414.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Într-o analiză multicentrică a pacienÈ›ilor cu COVID-19 din Viena, Linz È™i Innsbruck, cercetătorii au observat că coagulopatia asociată COVID-19 apare aproape exclusiv la pacienÈ›ii care necesită terapie intensivă È™i la pacienÈ›ii decedaÈ›i ca urmare a bolii. DeÈ™i medicamentele anticoagulante îmbunătățesc supravieÈ›uirea pacienÈ›ilor cu COVID-19, ele nu prezintă niciun efect asupra proceselor imunologice legate de coagularea sângelui (imunotromboză).
Analizele au arătat, totuÈ™i, că perioada de infecÈ›ie activă cu SARS-CoV-2 este redusă la pacienÈ›ii trataÈ›i cu heparină cu greutate moleculară mică, cel mai frecvent utilizat anticoagulant. „La pacienÈ›ii care primesc acest medicament, timpul de infecÈ›ie este în medie cu patru zile mai scurt decât la pacienÈ›ii care nu sunt trataÈ›i cu heparină cu greutate moleculară mică”, a spus autorul studiului, David Pereyra de la Departamentul de Chirurgie Generală al Universității din Viena. Datele experimentale arată că heparina poate inhiba capacitatea SARS-CoV-2 de a se lega de celule, prevenind astfel infectarea acestora.
„ObservaÈ›iile au fost făcute în contextul unei strânse colaborări între cele trei spitale din Austria, prec È™i prin schimbul activ dintre cercetătorii de bază È™i clinicieni”, spune Alice Assanger, lider de grup la Institutul de Biologie Vasculară È™i Cercetare a Trombozei de la Universitatea de Medicină din Viena, subliniind relevanÈ›a unei bune cooperări în timpul pandemiei de COVID-19 pentru o mai bună înÈ›elegere a bolii È™i a tratamentului acesteia.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 16-11-2021 | creare: 16-11-2021 | Vizite: 615
Bibliografie
Anticoagulant has beneficial side-effects for COVID-19 patients, study finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211112122548.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Echinacea reduce durata bolii și dezvoltarea simptomelor la pacienții cu COVID-19
- Distanțarea socială în COVID-19: studiu de caz
- Vaccinul Pfizer-BioNTech oferă o protecție puternică împotriva MIS-C la copiii cu vârste 5-17 ani
- Mutațiile virusului SARS-CoV-2 dezvăluie noi date despre evoluția sa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ce set de analize se fac după vindecarea de covid?
- Daca iau anticoagulante, contraceptivul isi va mai face efectul?
- Fraxiparine si menstruatia
- Ajutați-mă! Se da antibiotic la Covid? Va mai putea respira singura?
- Nelamurire lucrare dentara și proctologie
- Medicamente pentru dureri coloana cervicala - lombara fara interactiuni cu Eliquis
- Timp de administrare Fraxiparine 0, 6 ml la o fractura de metatarsiani V ?
- Tratament colesterol ridicat, cu probleme de coagulare