Medicii analizează cauzele sindroamelor post-COVID
![Medicii analizează cauzele sindroamelor post-COVID](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=42673.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Studiul publicat în revista Frontiers in Immunology descrie motivele pentru care unii pacienÈ›i prezintă simptome mult timp după infecÈ›ia iniÈ›ială. Tabloul clinic prelungit este atent investigat, pentru a înÈ›elege mecanismul de apariÈ›ie a bolii de lungă durată, precum È™i a sindromului inflamator multisistemic la copii.
Sindromul inflamator multisistemic post-COVID este o afecÈ›iune rară care poate să apară la câteva săptămâni de la infectarea cu SARS-CoV-2. Sindromul de COVID lung este totodată o consecință a infecÈ›iei virale, unde simptomele pot dura luni sau chiar ani.
Simptomele neurologice întâlnite la pacienÈ›ii cu COVID prelungit s-ar putea datora deteriorării celulelor creierului, proteinele spike virale traversând bariera hemato-encefalică a creierului.
O ipoteză ce susÈ›ine dezvoltarea sindromului inflamator multisistemic la pacienÈ›ii pediatrici include furtuna de citokine care luptă în mod normal împotriva infecÈ›iilor din organism, dar care poate deregla eronat È™i alte mecanisme fiziologice normale, respectiv organe.
Pe de altă parte, persoanele cu COVID lung pot prezenta fragmente de virus în intestin sau alte localizări la câteva luni după infecÈ›ia iniÈ›ială, expunere care dezvoltă autoimunitate È™i proprietăți asemănătoare superantigenelor.
Mai multe studii sunt necesare pentru a analiza motivele apariÈ›iei neurotoxicității în creierul persoanelor cu COVID lung sau cu sindrom inflamator multisistemic.
sursa: News Medical
foto: Photo by Getty
Data actualizare: 25-08-2022 | creare: 25-08-2022 | Vizite: 465
Bibliografie
Cedars-Sinai investigators propose a theory for the cause of post-COVID syndromes, link: https://www.news-medical.net/news/20220819/Cedars-Sinai-investigators-propose-a-theory-for-the-cause-of-post-COVID-syndromes.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Evoluția SARS-CoV-2 reprezintă o amenințare la adresa eficacității vaccinării și ar putea încetini trecerea afecțiunii într-o fază endemică
- Adulții care au suferit de obezitate în adolescență prezintă un risc mai mare de a dezvolta o formă severă de COVID-19
- Copiii cu probleme neurologice sau pulmonare au riscuri mai mari să dezvolte COVID-19 sever
- Unele dintre mutațiile observate la varianta Omicron cresc transmisibilitatea virusului SARS-CoV-2
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Buna ziua.. 3 ORL isti consultati fara rezultate
- Ameteli si atacuri de panica
- Post covid
- Simptome post Covid