Cercetătorii au descoperit o piesă-cheie a efectului placebo

©

Autor:

Cercetătorii au descoperit o piesă-cheie a efectului placebo
Într-un articol publicat în revista Nature, cercetători de la Universitatea din Carolina de Nord, în colaborare cu colegi de la Stanford, Institutul Medical Howard Hughes și Institutul Allen pentru Știința Creierului, au descoperit o cale de control al durerii care leagă cortexul cingulat din partea frontală a creierului, prin regiunea pons a trunchiului cerebral, până la cerebel în partea din spate a creierului.
Echipa, condusă de Greg Scherrer, PharmD, PhD, profesor asociat în Departamentul de Biologie Celulară și Fiziologie, Centrul de Neuroștiințe UNC și Departamentul de Farmacologie UNC, a demonstrat că anumite neuroni și sinapse de-a lungul acestei căi sunt foarte activați când șoarecii se așteaptă la ameliorarea durerii și experimentează ameliorarea durerii, chiar și în absența oricărui medicament.

Această descoperire subliniază modul în care neuronii din cortexul cerebral comunică cu ponsul și cerebelul pentru a ajusta pragurile de durere bazate pe așteptările noastre, o descoperire surprinzătoare dat fiind înțelegerea anterioară a circuitelor durerii. Rezultatele deschid posibilitatea activării acestei căi prin alte mijloace terapeutice, cum ar fi medicamentele sau metodele de neurostimulare pentru tratamentul durerii.

Această cercetare oferă un nou cadru pentru investigarea căilor cerebrale care stau la baza altor interacțiuni minte-corp și a efectelor placebo dincolo de cele implicate în durere. De asemenea, descoperirile sugerează un rol al cerebelului în modularea cognitivă a durerii, deschizând uși pentru abordări noi și potențial mai eficiente în tratamentul durerii cronice.

sursa: News Medical

Data actualizare: 26-07-2024 | creare: 26-07-2024 | Vizite: 257
Bibliografie
Neuroscientists discover a key piece of the placebo effect puzzle, link: https://www.news-medical.net/news/20240724/Neuroscientists-discover-a-key-piece-of-the-placebo-effect-puzzle.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum