Cercetătorii au descoperit cum să transferi informații în creier
Transferul cunoștințelor direct în creier ar putea fi realizat în viitorul apropiat la fel de ușor precum adormitul.
Cercetătorii de la Laboratoarele HRL din California susțin că au dezvoltat un simulator care poate transfera informații direct în creierul unui om, învățându-l astfel lucruri noi într-o perioadă foarte scurtă de timp.
Aceștia au studiat semnalele electrice din creierul unui pilot antrenat și apoi au transferat datele unor începători care au învățat să piloteze un avion într-un simulator de zbor.
Studiul, publicat în revista „Frontiers in Human Neuroscience”, a constatat că subiecții care au primit stimuli electrici către creier prin intermediul unor electrozi și-au îmbunătățit abilitățile de pilotare și au învățat mai bine într-un procent de 33% față de grupul placebo.
„Sistemul nostru este unul dintre primele de acest gen. Este un sistem de stimulare a creierului.” a declarat doctorul Matthew Phillips.
Deși pare din domeniul fantasticului, există o bază științifică care a permis dezvoltarea sistemului. „Sarcinile care au trebuit îndeplinite au constat în pilotarea unei aeronave, lucru care necesită o sinergie atât a performanțelor cognitive, cât și a celor motorii.”
În timp ce învățăm, creierul nostru se schimbă întrucât sunt realizate noi conexiuni. Acest proces se numește neuroplasticitate.
Dr. Matthews crede că stimularea creierului ar putea fi pusă în aplicare în procesele de învățare a unei limbi străine, de pregătire a unui examen sau chiar de învățare a condusului.
Sursa: The Telegraph
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Afectarea memoriei este un efect secundar normal al îmbătrânirii - când pierderea memoriei devine patologică?
- Cercetătorii elucidează cauza sindromului Guillain-Barré
- Genul preferat de film dezvăluie informații despre activitatea cerebrală
- Un baton proteic de ciuperci ar putea stimula funcția creierului și acuratețea memoriei în doar șase săptămâni
- Cum sa-ti pastrezi sanatatea creierului
- Tumora pe creier - costuri?
- Ce exercitii as avea nevoie pt hemipareza?
- Mancarimi in creier
- Creier suprasolicitat
- Am senzatia ca imi "strange" ceva crierul, uit foarte repede anumite chestii
- Intepaturi la creier
- 16 alimente care intarzie imbatranirea creierului si stimuleaza activitatea cerebrala