Ce știm până acum despre imunitatea la coronavirusuri?

©

Autor:

Ce știm până acum despre imunitatea la coronavirusuri?
Un nou articol oferă informații actuale despre răspunsul imun împotriva SARS-CoV2 și cum pot influența acestea strategiile de control impotriva virusurilor.
Articolul include rezultatele a peste 40 de studii despre imunitatea împotriva coronavirusurilor și semnificația în ceea ce privește pandemia COVID-19. El a fost scris de către virusologii din Anglia, fiind publicat în Journal of General Virology (JGV) și denumit „The dynamics of humoral immune responses following SARS-COV-2 infection and the potential for reinfection” (Dinamica răspunsurilor imune umorale în urma infecției cu SARS-CoV-2 și potențialul de reinfectare).

În cadrul articolului, autorii au examinat ceea ce se cunoaște despre imunitatea împotriva coronavirusurilor precum SARS, MERS și cele 4 tulpini ale coronavirusurilor sezoniere care circulă la specia umană în fiecare iarnă. Conținutul sugerează că SARS-CoV-2 ar putea deveni al 5-lea coronavirus sezonier care ar putea declanșa epidemii și în următorii ani. Deoarece SARS-CoV-2 este un nou virus apărut la specia umană, oamenii de știință trebuie să afle rapid proprietățile sale. Având în vedere că nu există foarte multe date în prezent, ei pot momentan doar să prezică răspunsul imun împotriva SARS-CoV-2 prin reevaluarea descoperirilor legate de SARS, MERS și cele 4 coronavirusuri sezoniere.

Nu se cunosc foarte bine evenimentele care transformă infecția cu un coronavirus într-o epidemie sezonieră însă este posibil ca cele 4 coronavirusuri sezoniere care s-au răspândit de la animal la specia umană să se fi comportat ca și SARS-CoV-2 în privința transmiterii și a patogeniei.

Pe măsură ce din ce în ce mai multe persoane dezvoltă imunitate împotriva noului coronavirus, numărul cazurilor severe probabil că va scădea. Totuși, la unii indivizi, coronavirusul sezonier ar putea încă să determine pneumonie.

Timpul de protecție oferit de anticorpii împotriva SARS și MERS este influențat de câțiva factori, printre care severitatea bolii. Potrivit studiilor, această protecție scade în timp. În cazul coronavirusurilor sezoniere, care determină forme ușoare de boală, cercetările au arătat că pot exista reinfectări după un interval de timp de minim 80 de zile.

Oamenii de știință vor trebui să afle care este gradul de eficiență al răspunsului imun împotriva noului coornavirus și intervalul de timp în care acesta se menține, dacă pacienții cu forme ușoare sau asimptomatice dezvoltă un răspuns imun slab sau puternic și care dintre caracteristicile măsurabile ale imunității prezic protecția împotriva infecției.

Autorii mai discută în articol și despre testele serologice pentru SARS-CoV-2, explicând diferențele între aceste teste, precum și acuratețea și limitările lor. Cheia controlului răspândirii bolii ar putea fi cunoașterea gradului de imunitate împotriva SARS-CoV-2 în populație.

Având în vedere că înțelegerea răspunsurilor imune la aceste virusuri este dorită de către multă lume, de la oameni de rând până la cercetători, articolul oferă o perspectivă actualizată și informată despre ceea se cunoaște la momentul prezent despre coronavirusuri. Astfel, numeroase persoane vor descoperi în acest articol subiecte de interes, care să le ajute să înțeleagă importanța discuțiilor.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 27-05-2020 | creare: 27-05-2020 | Vizite: 856
Bibliografie
Immunity to coronaviruses: What do we know so far?: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/05/200521112613.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • A fost descoperit un nou tratament împotriva MERS
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum