Ce rol au copiii în răspândirea coronavirusului 2019-nCoV?

©

Autor:

Ce rol au copiii în răspândirea coronavirusului 2019-nCoV?

Un studiu recent publicat în China a oferit o analiză a efectelor coronavirus asupra 2.143 de copii infectați precum și a modurilor de răspândire a infecției la cei mici. (1)
Dacă săptămânile trecute un raport al Organizației Mondiale a Sănătății spune că 2,4% dintre cazurile de infecție cu noul coronavirus erau copii, iar dintre aceștia 0,2% ajung în stare critică, zilele trecute studiul publicat în jurnalul științific Pediatrics a dezvăluit mai multe lucruri. (2) (3)

Noul studiu relevă că infecția este mai puțin severă la copii și că 90% dintre tineri au simptome ușoare spre moderate sau chiar sunt lipsiți de simptome. Cu toate acestea, bebelușii cu vârsta cuprinsă între două luni și un an reprezintă un factor de risc în transmiterea mai rapidă a infecției.

Potrivit datelor studiate au fost infectați copii de toate vârste și de ambele sexe, iar jumătate se aflau în zona centrală a provinciei Hubei, în timp ce restul pacienților locuiau în cartierele mărginașe. Aveau o vârstă de la câteva săptămâni la 18 ani, cu o vârstă medie de 7 ani.

Cum se prezintă coronavirus la copii?

Potrivit datelor obținute cazurile ușoare, 52% dintre ele aveau simptome tipice unei răceli: febră, oboseală, tuse, durere în gât, nas înfundat și strănut. Un procent redus dintre copiii infectați nu aveau febră, iar alții aveau doar simptome digestive precum greață, vărsături și diaree.

Infecțiile moderate la copii (39% din total) aveau pneumonie, febră, tuse uscată urmată de tuse cu expectorații. Unii dintre ei au avut respirație șuierătoare, însă fără dificultățile respiratorii specifice infecțiilor la adult.

Este bine de știut că 5% dintre cazuri au fost severe. În această situație primele simptome au inclus dificultățile respiratorii însoțite uneori de problemele digestive. Problemele respiratorii au început să se agraveze după aproximativ o săptămână, iar cazurile cele mai grave au evoluat spre insuficiență cardiacă și probleme de rinichi.

Ca o posibilă explicație pentru numărul relativ mic de copii infectați, cercetătorii chinezi cred că acest lucru a fost posibil deoarece copiii au fost primii izolați la domiciliu și astfel au avut un risc mai mic de a fi expuși la agenți patogeni.

O altă posibilitate este că cei mici au trecut prin viroze în sezonul rece, iar astfel corpul lor avea un nivel mai crescut de anticorpi. În fine, o ultimă posibilitate se referă la biologia acestor copii - doctorii cred că receptorul celular de care ar fi putut să se lege noul coronavirus este mult mai puțin sensibil.

Sursa: Washington Post


Data actualizare: 25-03-2020 | creare: 25-03-2020 | Vizite: 477
Bibliografie
1. DOCUMENT. Cele 4 medicamente folosite de Institutul „Matei Balș”, cu succes, în tratarea coronavirusului, link: https://ziaristii.com/document-cele-4-medicamente-folosite-de-institutul-matei-bals-cu-succes-tratarea-coronavirusului/
2. UPDATE. Noi candidați pentru tratamentul COVID-19: tocilizumab și hidroxiclorochina, incluse în studii de fază II și III. Peste 80 de studii care evaluează potențiale terapii, deja în desfășurare, link: https://raportuldegarda.ro/articol/studii-clinice-tratament-infectie-sars-cov-2-covid-19/
3. Treatments for COVID-19: Drugs being tested against the coronavirus, link: https://www.livescience.com/coronavirus-covid-19-treatments.html
4. Elsevier ©, 2020COVID-19 Drug Therapy –Potential Options, link: https://www.elsevier.com/__data/assets/pdf_file/0007/988648/COVID-19-Drug-Therapy_Mar-2020.pdf
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum