Ce probleme digestive tratează mierea de Manuka?

©

Autor:

Ce probleme digestive tratează mierea de Manuka?
Manuka este denumirea unui arbore originar din Noua Zeelandă și Australia. Triburile indigene Maori au descoperit beneficiile curative ale acestui arbore, folosindu-i frunzele pentru infuzii care tratau febra, seva ca pansament pentru răni și scoarța pentru a trata o gamă largă de boli digestive.
Arborele de Manuka înflorește doar 2-6 săptămâni pe an, iar albinele îndrăgesc nectarul din florile acestuia, producând o miere excepțională care a ajuns astăzi să fie recunoscută precum singura miere medicinală din lume certificată de autorități medicale.

 

 

Cu ce se deosebește mierea de Manuka de cea obișnuită

Este bine de știut că toate tipurile de miere au un anumit potențial curativ. Mierea este unul dintre cele mai vechi remedii din lume, iar conținutul său de peroxid de hidrogen este cel care îi conferă aceste puteri tămăduitoare. Acest peroxid de hidrogen este obținut cu ajutorul unei enzime secretate de albine, astfel că toate tipurile de miere, fără excepție, îl conțin. Totuși, mierea Manuka este singura miere medicinală din lume. Acest fapt se datorează substanței unice MGO (metilglioxal), pe care doar nectarul florilor de Manuka o conține. Acest MGO îi conferă mierii de Manuka proprietăți antibacteriene fără precedent, funcționând precum un puternic antibiotic natural și un tratament eficient pentru o gamă largă de afecțiuni – de la cele cutanate, la cele respiratorii, gastro-intestinale sau chiar de ordin infecțios.

 

Ce afecțiuni gastro-intestinale poate trata mierea de Manuka

Mierea de Manuka are un rol benefic în restabilirea echilibrului digestiv. Consumată pe stomacul gol, aceasta ”căptușește” pereții stomacului, protejându-l de sucurile gastrice acide. Datorită proprietăților sale antibacteriene, aceasta are o eficiență dovedită în tratarea infecțiilor gastro-intestinale, ajutând organismul să revină la starea de echilibru după aceste afecțiuni. Mierea de Manuka este considerată a fi și cel mai bun remediu natural în cazul infecțiilor cu Helycobacter Pylori, grație efectului său antibacterian puternic. Mai mult, aceasta protejează mucoasa gastrică, reducând activitatea bacteriană și tratând ulcerul.

 

Cum să administrezi mierea de Manuka, în cazul problemelor digestive

De regulă, mierea de Manuka poate fi consumată singură, dimineața pe stomacul gol și înaintea meselor principale, sau combinată cu diverse alimente. Mai poate fi adăugată în băuturi (dizolvată în apă sau ceai) și, datorită gustului dulce, caramelizat, va fi cu ușurință îndrăgită atât de cei mari, cât și de cei mai mici (dar nu mai mici de 1 an). Doza zilnică recomandată este de 2-3 lingurițe pe zi, pe o perioadă de o lună, sau până la dispariția simptomelor supărătoare.

Înainte de a administra miere de Manuka, cititi mai multe detalii disponibile despre: miere manuka contraindicatii”.

 

 

Mierea de Manuka are niveluri diferite de MGO, adică grade diferite de putere antibacteriană. Atunci când alegem să folosim miere de Manuka, este important să luăm în considerare istoricul afecțiunii și tipul acesteia – de natură cronică sau nu. Iată o listă scurtă cu nivelurile de MGO și utilitatea lor în funcție de diverse afecțiuni:

  • MG100+: Susține sistemul imunitar în afecțiuni ușoare (răceală, dureri în gât etc.). Rol important, de asemenea, în prevenția bolilor și întreținerea sistemului imunitar.
  • MG250+: Eficientă în tratarea infecțiilor moderate cu bacterii și fungi.
  • MGO 400+: Recomandată, în special, pentru afecțiuni acute sau cronice, rămase netratate sau care sunt rezistente la alte tratamente.
  • MGO 550+: Recomandată în cazurile unor infecții foarte rezistente.
  • MGO 850+: Nivel ultra cu activitate extrem de ridicată - pentru infecții puternice foarte rezistente la alte tratamente.

 

Pentru recomandări de magazine online care comercializează miere autentică de Manuka, păreri de la alți utilizatori, lista completă de beneficii, precum și contraindicații și mod de administrare, accesați manuka.ro.


Data actualizare: 09-01-2023 | creare: 09-01-2023 | Vizite: 404
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: