Ce alimente combat respirația neplăcută caracteristică consumului de usturoi?

©

Autor:

Ce alimente combat respirația neplăcută caracteristică consumului de usturoi?
Compușii volatili, disulfura de metil alil și dialil, respectiv alil mercaptanul și sulfura de metil alil, care se găsesc în mod natural în usturoi sunt responsabili de apariția halenei specifice, care poate persista în jur de 24 de ore.

Un studiu publicat în Journal of Food Science propune noi soluțiie pentru îndepărtarea componentelor care imprimă mirosul neplăcut caracteristic al usturoiului, un aliment cunoscut în cultura noastră alimentară pentru aromă, dar și pentru proprietățile sale antivirale și antimicrobiene, despre care puteți citi pe larg aici.

Cercetătorii au administrat participanților la studiu imediat după consumului de usturoi: apă (control), suc proaspăt de mere, suc de mentă, ceai verde, măr gătit, salată proaspătă sau gătită, măr sau frunze de mentă întregi, proaspete.

Consumul de mere și cel de salată, proaspete, a redus cu circa 50% concentrațiile compușilor volatili din respirație în primele 30 de minute consecutive ingestiei de usturoi, comparativ cu grupul de control și al celor care au consumat sucuri proaspete și variantele preparate. Deși mestecarea frunzelor de mentă a înregistrat un grad mult mai crescut de dezodorizare, acestea sunt consumate cu o frecvență mult mai redusă decât sunt merele sau salata. Ceaiul verde nu a influențat nivelul compușilor volatili proveniți din usturoi.

Potrivit autorilor studiului, au fost propuse două mecanisme prin care consumul de mere și salată pot reduce mirosul neplăcut consecutiv ingestiei de usturoi: acțiunea enzimelor prezente în merele și frunzele de salată crude, respectiv a compușilor fenolici din acestea, consumate atât proaspete, dar și gătite.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 28-09-2016 | creare: 28-09-2016 | Vizite: 1064
Bibliografie
Apple, lettuce can remedy garlic breath, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/09/160923083806.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: