Cât de eficiente sunt cremele cu vitamine?
©
Autor: Airinei Camelia
![Cât de eficiente sunt cremele cu vitamine?](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=44281.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
În timp ce s-a demonstrat că cremele care conțin anumite vitamine ameliorează pielea uscată, există încă multe necunoscute despre modul în care diferitele vitamine afectează pielea și în ce cantități sunt eficiente.
Cercetătorii vor studia atât vitaminele solubile în grăsimi, cât și cele solubile în apă pentru a determina cât de mult din aceste substanțe sunt absorbite prin piele și ce concentrație este necesară pentru a promova procesele biologice în piele. În plus, studiul va investiga modul în care vitaminele afectează procesul de formare a celulelor vii ale pielii care formează bariera pielii, care ne protejează corpul.
Doza corectă de vitamine este, de asemenea, o întrebare crucială, deoarece un exces de vitamine liposolubile poate afecta negativ sănătatea organismului. Cercetătorii vor studia permeabilitatea pielii a acestor vitamine și impactul lor asupra celulelor cultivate pentru a obține o mai bună înțelegere a efectelor lor asupra pielii.
Deși mai sunt multe de învățat despre modul în care vitaminele afectează pielea, această cercetare are potențialul de a conduce la noi perspective asupra îngrijirii pielii și a rolului vitaminelor în promovarea sănătății pielii.
sursa: News Medical
foto: Malmö University News
Data actualizare: 05-05-2023 | creare: 05-05-2023 | Vizite: 400
Bibliografie
New research project investigates the beneficial effects of vitamins in the skin, link: https://www.news-medical.net/news/20230504/New-research-project-investigates-the-beneficial-effects-of-vitamins-in-the-skin.aspxhttps://www.news-medical.net/news/20230504/New-research-project-investigates-the-beneficial-effects-of-vitamins-in-the-skin.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Un senzor molecular care caută leziunile ADN și supervizează repararea lor
- Eczema iritativă și dermatita alergică de contact, diferențiate printr-o nouă metodă de diagnostic
- Substanțele chimice din produsele cosmetice pot provoca erupții cutanate
- Cercetări recente leagă severitatea psoriazisului de disbioza microbiomului pielii
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni