Cum pot fi ameliorate efectele bolii de inimă la vârstnici
Probabilitatea de a avea o boală cardiacă severă creşte odată cu înaintarea în vârstă, însă efectele pot fi ameliorate. Din păcate, bolile de inimă pot fi mai periculoase în acest stadiu al vieții. De exemplu, fibrilaţia atrială şi AVC-ul sunt întâlnite mai ales la vârstnici. Un alt „inamic“ este infarctul miocardic, care poate să apară și la persoanele care nu au fumat niciodată. Valvele inimii se strică, mai ales la vârstnici aparând stenozele şi regurgitările valvulare severe. Acestea trebuie monitorizate constant. Nu aşteptaţi până în ultima clipă. Important este mersul periodic la medicul cardiolog pentru a stabili tratamentul adecvat şi a urmări îndeaproape afecţiunea, precizează medicul Radu Popa, cardiolog în cadrul Centrului Medical Speranţa.
Aparatură performantă, pentru acurateţea monitorizăriiNetratate, bolile de inimă la persoanele vârstnice pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa unei persoane. De aceea, este crucial ca, odată cu înaintarea în vârstă, să acordăm mai mare atenţie inimii noastre şi să nu neglijăm tratamentul de specialitate.
Pe lângă tratamentul adecvat oferit de cardiolog, în urma consultului periodic, aparatura medicală performantă joacă un rol foarte important în urmărirea afecţiunii. Dacă există probleme cardiace, o monitorizare corectă cântăreşte foarte mult. „Când există deja probleme, cu atât mai mult contează ca pacienţii să fie corect monitorizaţi şi să se decidă fereastra optimă de intervenţie până când inima mai poate fi salvată“, explică specialistul Centrului Medical Speranţa, dr. Radu Popa.
În cadrul Centrului Medical Speranţa, pacienţii beneficiază de ecografia cardiacă 4D, cea mai avansată tehnologie din domeniu, bazată pe inteligenţa artificială. Rezultatele investigaţiei sunt precise şi permit diagnosticarea corectă şi precoce, şi, astfel, recomandarea celui mai bun tratament.
Colesterolul mărit este unul dintre factorii de risc în afecţiunile cardiovasculare. Întrucât nu există simptome care să ne semnaleze când nivelul colesterolului creşte peste limitele normale, este important să îl monitorizăm regulat. La Centrul Medical Speranţa, echipamentele medicale performante permit şi efectuarea de eco Doppler vascular carotide sau arterial.
Atacul de cord sau insuficienţa cardiacă apar mai des, însă tratamentul şi investigaţiile periodice ajută la prevenirea situaţiilor periculoase. „Veniţi la controle periodice, chiar dacă nu vă știţi cu boala cardiacă. Pentru o bătrâneţe liniştită, respectaţi indicaţiile medicului, aveţi grijă la alimentaţie şi nu uitaţi de exerciţiile regulate“, transmite medicul Radu Popa.
Centrul Medical Speranţa se află în Craiova, pe str. Înfrățirii, nr. 16.
Puteţi face o programare la numărul de telefon 0771.493.887
#boliinimabatrani #bolibatranete #cardiologcraiova #cardiolog #craiova #mediccardiolog