Bolile de inima au semne mai ascunse la femei decat la barbati !
Detectarea semnelor subtile a bolilor cardiace la femei
Multe femei pot resimtii oboseala, dureri corporale și chiar grețuri ca rezultat al stresului sau ca un indiciu că trebuie să încetinească și să se odihnească.
Ceea ce s-ar putea să nu-și dea seama este că acele simptome subtile ar putea indica ceva mult mai deranjant: boală de inimă sau posibilitatea unui atac de cord.
Afecțiunile cardiace se dezvoltă la fel la bărbați și femei - cu blocaj în artere. Diferența este în modul în care simptomele se prezintă.
Prezentarea bolilor de inima este intotdeauna o provocare la femei. Este greu să luați un simptom relativ nediscriminator și să îl corelați cu potențialul de ischemie cardiaca.
Femeile pot avea disconfort in piept sau in lipsa de aer brusca, dar adesea pot sa le atribuie la altceva, în loc să le lege de o problema mai serioasa.
Boala cardiacă este ucigașul numărul 1 atât al bărbaților, cât și al femeilor. Deci, dacă simptomele dvs. par ambigue, trebuie sa va prezentati la un consult la cardiolog pentru a analiza aceasta simptomatologie.
Bărbații mai tineri au o incidență mai mare a bolii coronariene fata de femeile de aceeasi varsta, care apare atunci când arterele care furnizează sânge la mușchiul inimii devin întărite și înguste.
Femeile sunt parțial protejate de hormoni in tinerete și pot avea tendința de a se îngriji mai bine de sănătatea lor și de a atenua mulți dintre cei mai mari cinci factori de risc. Acestea includ hipertensiune arterială, colesterol ridicat, fumat, diabet și un istoric familial al bolilor de inimă.
In genereal , femeile tinere ce au probleme de ischemie cardiaca (arterele inimii infundate), au factori de risc semnificativi si sunt aproape intotdeauna fumatoare.
Cu toate acestea, odată ce menopauza lovește, toate avantajele dispar. Prin urmare, este foarte important ca odata cu inaintarea in varsta femeile să isi modifice stilul de viata cand vine vorba de dieta si exercitii fizice.
Se recomanda tuturor, bărbați și femei - să acorde atenție caloriilor din dieta zilnica.
De asemenea, este important să va faceți timp pentru exerciții fizice regulate.
Femeile care dezvoltă boli de inimă nu se recupereaza la fel de bine ca și bărbații după operatia de stent sau o intervenție chirurgicală, deoarece arterele la femei tind să fie mai mici decât bărbații.
Daca initial este stenozata o arteră mai mică, există o probabilitate mai mare ca stenturile să se stenozeze sau grefele bypass se pot închide. Aceasta este o explicatie pentru care femeile, deoarece in general au artere mai mici, pot avea rezultate mai slabe, atat prin interventii chirurgicale de stent si bypass, comparativ cu barbatii.
Tehnologia s-a îmbunătățit,dar, cu toate acestea, nu este de dorit ca o pacienta sa ajunga sa aiba nevoie de operatie, cand se poate evita aceasta situatie prin luarea de masuri din timp.
Se recomandă luarea măsurilor de prevenire și acordarea atenției semnalelor subtile de avertizare ca cea mai bună cale pentru femei prin care isi protejaza inimile.
În special dacă aveți un istoric familial de boală cardiacă timpurie, este important să fiți hiper vigilent.
Vizitati cabinetul de cardiologie !