Auto-conștientizarea timpurie a autismului îmbunătățește calitatea vieții pacienților

©

Autor:

Auto-conștientizarea timpurie a autismului îmbunătățește calitatea vieții pacienților
Persoanele care conștientizează faptul că suferă de autism de la vârste tinere pot avea o calitate mai bună a vieții și un sentiment de bunăstare la vârsta adultă, potrivit rezultatelor unui studiu condus de cercetătorii britanici. Astfel, constatările sugerează că a-i spune unui copil că este autist la o vârstă mai fragedă îl poate ajuta să trăiască o viață mai bună.
Studiul, realizat de o echipă mixtă de studenți cu autism sau fără autism, coordonați de o echipă de cercetători academicieni, a inclus peste 70 de studenți cu autism. Participanții la studiu au fost chestionați cu privire la momentul și modul în care au aflat că suferă de autism și cum s-au simțit în momentul în care le-a fost comunicat diagnosticul. Respondenții au dezvăluit, de asemenea, cum simt că decurge viața lor și cum le influențează viața autismul.

Studiul sugerează că părinții nu ar trebui să aștepte până când copiii devin adulți pentru a le spune că sunt autiști. Descoperirile sugerează, de asemenea, că părinții ar trebui să le spună copiilor că suferă de autism în moduri care îi pot ajuta să înțeleagă afecțiunea și să se simtă mândri de identitatea lor.

Descoperirile sugerează, de asemenea, că multe aspecte ale identității, în afară de vârstă, pot contribui la modul în care oamenii răspund la auto-conștientizarea faptului că sunt autiști. De exemplu, mai multe studii au sugerat că femeile și persoanele non-binare au răspuns mai pozitiv atunci când au aflat că sunt autiști, în comparație cu bărbații.

sursa: Science Daily
foto: University of Portsmouth

Data actualizare: 03-05-2022 | creare: 03-05-2022 | Vizite: 361
Bibliografie
Study suggests early self-awareness of autism leads to better quality of life, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220426101656.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Animalele de companie benefice pentru copiii cu autism (studiu)
  • O nouă descoperire privind bazele genetice ale autismului
  • Mișcările oculare ar putea sta la baza unor noi metode de diagnostic al autismului
  •