Valurile de căldură extreme pot influența într-un mod negativ sănătatea mintală a oamenilor

©

Autor:

Valurile de căldură extreme pot influența într-un mod negativ sănătatea mintală a oamenilor
Domul de căldură (masă de aer cald blocată deasupra unei regiuni, datorită presiunii atmosferice ridicate) înregistrat în vara anului trecut în vestul Americii de Nord a provocat nu doar valuri extreme de căldură, ci și o creștere a anxietății generale cu privire la schimbările climatice, raportează cercetătorii într-un nou studiu privind impactul fenomenului meteorologic asupra sănătății mintale.
Studiul actual este printre primele de acest gen care demonstrează legături directe între problemele de sănătate mintală și evenimentele meteorologice legate de schimbările climatice.

Nivelurile medii de anxietate față de schimbările climatice au crescut cu aproximativ 13% în rândul britanicilor din Columbia după domul de căldură înregistrat la finalul lunii iunie a anului trecut. Majoritatea participanților la studiu au raportat că sunt mult (40,1%) sau ceva mai mult (18,4%) îngrijorați de schimbările climatice după fenomenul rar în urma căruia au murit peste 200 de persoane. Numărul de oameni care au simțit că este foarte probabil ca regiunea lor să fie devastată din cauza schimbărilor climatice a crescut de la 17,5%, înainte de domul de căldură, la 29,8%, după acesta. În același timp, numărul de oameni care au simțit că industria în care lucrează va fi afectată de schimbările climatice a crescut de la 35,0% la 40,3%.

Cercetarea explorează o legătură importantă între două dintre cele mai presante urgențe de sănătate publică ale secolului XXII: sănătatea mintală și schimbările climatice. Cercetătorii spun că este necesară monitorizarea continuă a anxietății legate de schimbările climatice, pentru a înțelege mai bine impactul evenimentelor meteorologice individuale și agravante legate de schimbările climatice de-a lungul timpului.

„Jurnalele medicale de top și organizațiile de sănătate publică au identificat schimbările climatice drept cea mai mare amenințare la adresa sănătății umane în secolul actual, iar schimbările climatice provoacă deja evenimente meteorologice extreme. Aceste evenimente au consecințe directe și indirecte pentru indivizi și comunități de pe tot globul. Studiul nostru subliniază modul în care cea mai imediată dintre aceste consecințe este înrăutățirea sănătății mintale, pe măsură ce oamenii se confruntă cu grijile și preocupările legate de mediul lor local”, a declarat autorul studiului, Kiffer Card, profesor asistent la Facultatea de Științe ale Sănătății din cadrul Universității Simon Fraser.

sursa: News Medical
foto: SFU News

Data actualizare: 27-01-2022 | creare: 27-01-2022 | Vizite: 485
Bibliografie
Study shows direct relation between mental health problems and climate change-related weather event, link: https://www.news-medical.net/news/20220125/Study-shows-direct-relation-between-mental-health-problems-and-climate-change-related-weather-events.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura dintre căldura pe timpul nopții și riscul de accident vascular cerebral
  • Temperatura ambientală ridicată poate avea efecte negative pentru sarcină
  • Știi unde se află centrele locale de răcorire în caz de căldură extremă? (sondaj)
  •