Antrenamentele pentru forță și masă musculară, la fel de vitale ca aerobicul (studiu)

Antrenamentele pentru forță și masă musculară, la fel de vitale ca aerobicul (studiu)

©

Autor:

Antrenamentele pentru forță și masă musculară, la fel de vitale ca aerobicul (studiu)
Genuflexiunile, abdomenele sau alte antrenamente pentru forță È™i masă musculară sunt la fel de eficiente È™i necesare pentru creÈ™terea calității vieÈ›ii È™i reducerea riscului de îmbolnăvire È™i mortalitate precum antrenamentele aerobice, conform unui studiu recent din cadrul Universității din Sydney.

Studiul a presupus analiza datelor de la participanÈ›i din două cercetări: Health Survey for England (HSE) È™i Scottish Health Survey (SHS), persoane care au fost examinate în perioada 1994-2008. Este cel mai amplu studiu (peste 80.000 participanÈ›i incluÈ™i în studiu) care a analizat legătura dintre riscul de mortalitate È™i tipul antrenamentelor efectuate, È™i a arătat că efectuarea de exerciÈ›ii pentru forță È™i masă musculară (individual sau asociate cu aerobic) este asociată cu o reducere cu 23% a riscului de moarte prematură È™i o reducere cu 31% a deceselor cauzate de cancer, comparativ cu efectuarea doar a exerciÈ›iilor tip aerobic.

Efectele antrenamentelor asupra sănătății È™i prevenirii îmbătrânirii au fost studiate, dar sunt puÈ›ine cercetări care vizează impactul asupra mortalității.

Studiul arată că exercițiile care susțin rezistența musculară pot fi la fel de eficiente pentru sănătate ca cele de aerobic (ca alergatul sau ciclismul).

Ghidul de Activitate Fizică al OMS prevede È™i recomandă 150 minute de activitate aerobică pe săptămână, plus 2 zile de antrenament pentru grupele majore musculare.

Cu toate acestea, autorii studiului menționază că din punctul lor de vedere, antrenamentele de rezistență sunt prea puțin promovate și chiar neglijate la nivelul ghidurilor de sănătate publică.

Antrenamentele pentru masa musculară nu se traduc neapărat prin ridicarea greutăților la sală, activitate care poate fi intimidantă pentru unele persoane, atât din considerente financiare, cât È™i de imaginea culturistului promovată de unele săli. Aceste antrenamente pot fi efectuate È™i acasă È™i includ flotări, abdomene, genuflexiuni sau fandări.
 
Studiul a fost unul observaÈ›ional È™i a exclus anumiÈ›i factori care ar putea influenÈ›a rezultatele, ca vârsta, genul persoanei, starea de sănătate, stilul de viață sau educaÈ›ia. ToÈ›i participanÈ›ii cu boli cardiovasculare sau cancer, precum È™i cei care au decedat în primii 2 ani de studiu au fost excluÈ™i din studiu pentru a reduce posibilitatea de influenÈ›are a rezultatelor din cauza acestor afecÈ›iuni preexistente.

Sumarul cercetării este că antrenamentele de orice fel pentru masa musculară au fost asociate cu o reducere cu 23% a mortalității de orice natură È™i cu 31% a mortalității din cauza cancerului. ExerciÈ›iile cu ajutorului propriei greutăți efectuate acasă sau la sală prezintă rezultate comparabile cu cele de la sălile de forță în ceea ce priveÈ™te riscul mortalității.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 13-11-2017 | creare: 13-11-2017 | Vizite: 1650
Bibliografie
(1) Strength exercise as vital as aerobic, new research finds, link: https://medicalxpress.com/news/2017-11-strength-vital-aerobic.html
(2) Physical Activity and Adults, link: https://www.who.int/dietphysicalactivity/factsheet_adults/en/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MaxDFM - dispozitivul de fitness cu vibraÈ›ii
  • Hormonul care poate întârzia îmbătrânirea musculaturii
  • Mai multă masă musculară necesită un aport mai mare de proteine?
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum