Antibioticele afectează performanța atleților
![Antibioticele afectează performanța atleților](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=42115.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Theodore Garland, fiziolog È™i autor al studiului, afirmă că microbiomul intestinal al oamenilor este corelat strâns cu funcÈ›ionarea corectă a sistemului digestiv, însă în cercetarea prezentă s-a descoperit că acesta influenÈ›ează È™i sistemul muscular. În plus, acesta menÈ›ionează că, în absenÈ›a unei flore bacteriene intestinale adecvate, sportivii nu mai resimt aceeaÈ™i plăcere în a face exerciÈ›ii fizice de performanță.
Studiul a fost realizat prin intermediul analizei comparative a două grupuri distincte de È™oareci de laborator, care au primit medicaÈ›ie cu antibiotice timp de 10 zile. Oamenii de È™tiință au împărÈ›it mamiferele astfel încât primul grup să fie crescut în vederea obÈ›inerii unei rezistenÈ›e crescute la alergare, astfel acesta denumindu-se grupul „sportiv”, iar celălalt nefiind antrenat în niciun fel, folosit drept etalon. Rezultatele experimentului au arătat faptul că ambele categorii de È™oareci au prezentat o scădere a randamentului alergatului pe roată cu 21%, indiferent de felul în care au fost crescuÈ›i. În plus, autorii afirmă că nu s-a putut obiectiva niciun semn de îmbolnăvire la aceÈ™tia, astfel trăgând concluzia că scăderea capacității sportive a fost produsă de tratamentul cu antibiotice.
Monica McNamara, doctorand în biologie È™i prim-autor al lucrării, afirmă că dificultățile sportive reprezintă o problemă pentru majoritatea oamenilor, însă acestea pot duce la eÈ™ecuri grave la atleÈ›ii de talie mondială, spre exemplu, aceasta asemănând alterarea microflorei intestinale produsă de administrarea de antibiotice cu o leziune. De aceea, specialiÈ™tii au dorit identificarea microorganismelor care au capacitatea de înlesnire a capacității sportive la oameni, întrucât astfel s-ar putea dezvolta terapii bazate pe aceÈ™tia prin care persoanele care nu fac sport de performanță să facă mai multe exerciÈ›ii fizice.
De asemenea, Garland menÈ›ionează că studiile viitoare trebuie să se axeze asupra felului în care putem să îmbunătățim microflora intestinală, deoarece administrarea de probiotice este benefică, însă aceste modificări ar trebui, în mod ideal, să fie realizate prin dietă. Mai exact, acesta concluzionează evidenÈ›iind efectele negative asupra diversității microorganismelor benefice de la nivel intestinal a consumului de alimente bogate în grăsimi È™i zahăr.
sursa: Science Daily
foto: FangXiaNuo/Getty
Data actualizare: 08-06-2022 | creare: 08-06-2022 | Vizite: 1598
Bibliografie
Antibiotics wreak havoc on athletic performance, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220601092212.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- O proteină produsă de mușchi poate îmbunătății performanțele musculare și coordonarea
- Sportul este benefic pentru pacienții cu scleroză multiplă
- Variabilele care influențează activitatea fizică vârstnici
- Respectarea recomandărilor de activitate fizică aduce beneficii economice semnificative indivizilor și societății
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Copil 5 ani - atac de panica sau reactie adversa
- Durere si arsuri la stomac dupa antibiotic
- Contact neprotejat in timpul tratamentului cu antibiotice.
- Secretie mucus gelatinos
- Antibiotice si ciclu menstrual
- Efecte adverse testare antibiotic
- Am coroidoza miopica si glaucom. Tavanic imi afecteaza vederea?