Adaugă culoare în farfurie pentru a reduce declinul cognitiv!

©

Autor:

Adaugă culoare în farfurie pentru a reduce declinul cognitiv!

Un studiu realizat de către Academia Americană de Neurologie şi publicat în revista Neurology, demonstrează că persoanele ce consumă cel puțin o jumătate de porție pe zi de alimente bogate în flavonoide, cum ar fi căpșuni, portocale, ardei și mere, pot avea un risc cu 20% mai mic de declin cognitiv.
Analizând diverse tipuri de flavonoide, s-a constatat că flavonele şi antocianinele pot avea cel mai mare efect protector.

 

Flavonoidele sunt compuşi naturali ce au proprietăţi antioxidante. Se consideră la momentul actual că prea puţini compuşi antioxidanţi în organism, pot avea rol în apariţia declinului cognitiv. Flavonoizii pot să împiedice scăderea abilităţilor cognitive cu aproximativ 38%, pe măsura înaintării în vârstă.

 

Noile descoperiri arată faptul că modificarea simplă a dietei ar putea ajuta la prevenirea declinului cognitiv.

 

Studiul a analizat timp de 20 de ani aproximativ 49.493 de femei cu o vârstă medie de 48 de ani și 27.842 de bărbați cu o vârstă medie de 51 de ani.

 

Participanţii au completat diverse chestionare despre cât de des au mâncat diverse alimente. În timpul studiului, aceştia şi-au evaluat propriile abilități cognitive prin diverse întrebări.

 

Această evaluare surprinde problemele timpurii de memorie atunci când memoria s-a înrăutățit suficient cât să fie observată de participant, dar nu neapărat suficient pentru a fi detectată la un test de screening.

 

Persoanele ce aveau în dietă inclus consumul de flavonoizi, consumau aproximativ 600mg în fiecare zi, comparativ cu cei ce se limitau doar la 150mg de flavonoizi.

 

În urma acestui studiu, persoanele ce consumau un aport mai mare de flavonoizi în dietă, au raportat un risc mai mic de declin cognitiv. Aceştia au risc cu 20% mai mic de a dezvola un declin cognitiv.

 

Antocianinele, găsite în afine, mure și cireșe, au fost asociate cu o reducere a declinului cognitiv de 24%. Afinele au aproximativ 164 mg de antocianine într-o porţie de 100g, iar ardeii au aproximativ 5mg de flavone într-o porţie de 100g.

 

Cercetătorii recomandă consumul cât mai frecvent de alimente bogate în flavonoide şi antocianine, precum portocale, ardei, țelină, grapefruit, suc de grepfrut, mere și pere. O astfel de dietă este recomandată pentru promovarea sănătăţii pe termen lung a creierului.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 03-08-2021 | creare: 03-08-2021 | Vizite: 497
Bibliografie
Adding color to your plate may lower risk of cognitive decline, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/07/210729122215.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vârstnicii cu o viziune mai optimistă au o memorie și o funcție cognitivă mai bună
  • Fluctuațiile LDL-colesterolului au fost asociate cu reducerea funcțiilor cognitive
  • Vă doriți un creier în formă? Faceți voluntariat!
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum