A fost identificat un supliment natural care calmează anxietatea
©
Autor: Patriche Silvia
![A fost identificat un supliment natural care calmează anxietatea](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=39511.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Cercetarea a pornit de la un alt studiu dezvoltat la Departamentul de ȘtiinÈ›e Biomoleculare din Weizmann (Israel). Oamenii de È™tiință au studiat rolul unei proteine specifice din neuroni È™i au descoperit că în situaÈ›ii stresante, rozătoarele care nu aveau această proteină erau mai puÈ›in anxioase decât grupul de control. Ulterior, cercetătorii au verificat cum se deosebesc rozătoarele calme de cele obiÈ™nuite la nivel genetic. Rezultatele au arătat că rozătoarele „calme” aveau aproximativ 120 de gene cu o formă inedită în hipocamp, zona din creier care reglează anxietatea.
În studiul actual, experÈ›ii au căutat în baze de date internaÈ›ionale pentru a găsi medicamente sau alÈ›i compuÈ™i care imită acest efect la nivelul genelor. În urma analizelor, s-au identificat cinci substanÈ›e È™i s-a verificat efectele acestora asupra rozătoarelor. Experimentele i-au adus mai aproape de beta-sitosterol, un compus extras din plante care este folosit pentru a reduce nivelul colesterolului.
În experimente, rozătoarele care au primit beta-sitosterol au manifestat mult mai puÈ›ină anxietate. Erau mai puÈ›in temătoare în spaÈ›ii închise È™i mergeau prin spaÈ›ii luminate în timp ce rozătoarele cărora nu li s-a administrat această substanță petreceau timpul în locurile întunecate din cuÈ™că. Totodată, rozătoarele care au primit beta-sitosterol nu au avut efectele secundare comune medicamentele antianxietate respectiv probleme de locomoÈ›ie È™i o reticență în a explora nou.
În următoarea fază a studiului, rozătoarele au primit beta-sitosterol È™i fluoxentină, un medicament recomandat în tratarea anxietății. Rezultatele au arătat că această combinaÈ›ie a redus anxietatea rozătoarelor prin doze mai mici decât în cazul administrării normale a medicamentului.
Beta-sitosterolul se găseÈ™te în mod natural È™i în alimente precum avocado, fistic, migdale, ulei de rapiță, nuci, linte, soia. Cu toate acestea, conÈ›inutul de beta-sitosterol din aceste alimente este mult prea mic pentru a avea un efect calmant, spun cercetării.
Cercetătorii doresc de acum să realizeze studii pe oameni, deoarece zona din creier responsabilă pentru controlul anxietății este aceeaÈ™i atât la rozătoare cât È™i la om.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 26-05-2021 | creare: 26-05-2021 | Vizite: 943
Bibliografie
1. A natural food supplement may relieve anxiety, study suggests, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/05/210524092024.htm2. β-sitosterol reduces anxiety and synergizes with established anxiolytic drugs in mice, link: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2666379121001099
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Nicio diferență găsită între satisfacția vieții elevilor din școlile private și cei din școli de stat
- Treizeci de minute de activitate fizică reduc semnificativ simptomele depresiei
- Altruiștii nu sunt apreciați la locul de muncă
- Un nou studiu arată cum ultrasunetele pot fi folosite pentru tratarea unor boli psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Anxietatea revine
- Anxietate incurabila
- Sevraj Seroxat ?
- Tensiunea cum scap de ea?
- Stari Anxietate la 15 ani.
- Rosu la faţă
- Cum reactioneaza inima mea la stres!
- Atac de panica de 9 ani
- Senzatie de limba umflata anxietate sau nu?
- Astept pareri! anxietate si lipsa somnului, emotii necontrolate.