Treizeci de minute de activitate fizică reduc semnificativ simptomele depresiei
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Treizeci de minute de activitate fizică reduc semnificativ simptomele depresiei](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=41621.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Pentru primul studiu, cercetatorii au recrutat 30 de adulți cu simptome majore de depresie. Participanții au completat o serie de anchete înainte de o sesiune de exerciții de ciclism de 30 de minute, la mijlocul sesiunii, la finalul sesiunii de exerciții și la trei intervale diferite de timp după antrenament (la 25, 50 și 75 de minute). Fiecare sondaj a inclus întrebări standard și scale utilizate pentru măsurarea simptomelor depresiei și a mai multor sarcini cognitive.
Cercetatorii au utilizat datele sondajului pentru a urmări modificările caracteristicilor de bază ale tulburării depresive majore (starea deprimată, anhedonia și scăderi ale funcției cognitive). Rezultatele au arătat că, în timpul experimentului de ciclism, cât și pentru o perioadă de timp de 75 de minute după exercițiu, starea de spirit deprimată a participanților s-a îmbunătățit în cele semnificativ și în mod constant. Participanții la studiu și-au îmbunătățit, de asemenea, rezultatele la testele cognitive.
Un studiu pilot secundar, efectuat pentru a confirma concluziile studiului inițial, a arătat că exercițiile fizice pot îmbunătății rezultatele terapiei împotriva depresiei clinice. Studiul a inclus zece participanți, dintre care jumătate au continuat activitățile lor obișnuite zilnice și terapia obișnuită, în timp ce jumătate au efectuat zilnic exerciții de intensitate moderată la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de minute, după care au participat la o sesiune de terapie comportamentală virtuală.
sursa: Science Daily
foto: Photo courtesy of ISU Recreation Services.
Data actualizare: 14-07-2024 | creare: 01-04-2022 | Vizite: 644
Bibliografie
Exercise may reduce depression symptoms, boost effects of therapy, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220330101735.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- 8 ore de lucru pe zi asociate cu o reducere a performanței cognitive după 40 ani
- Abuzul verbal asupra copiilor din partea adulților încă nu este recunoscut ca formă de maltratare
- Efectele pe termen lung ale antidepresivelor
- Stimularea electrică transcraniană reduce depresia și simptomele de anxietate la adulții în vârstă
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Medicamente antidepresive?
- Grup de suport pentru depresie, anxietate
- Ma lupt in fiecare zi cu mine insumi
- Vreau o parere in legatura cu sindromul depresiv
- Îmi iubesc soția și copiii dar vreau sa mor
- Angajare cu depresie
- La varsta de 15 ani tatal ei a incercat sa o violeze... Acum are depresie?
- De aproape 1 an si jumatate sufar de anxietate-depresie
- Depresie si anxietate
- Trebuie sa inving anxietatea, depresia si fobia