75% dintre adolescenți nu fac exercițiile zilnice recomandate
Un nou studiu realizat de către cercetătorii de la Universitatea din Georgia a observat că trei din patru adolescenți nu fac suficientă mișcare, iar acest lucru este mult mai accentuat în cazul elevilor de gimnaziu.
Mediul școlar în care își petrec copiii timpul zilnic reprezintă un rol esențial în dezvoltarea de comportamente sănătoase, cum ar fi crearea de obiceiuri alimentare sănătoase și alegerea mâncării corespunzătoare.
Aceleași principii se aplică și pentru exercițiile fizice. Desi, atât durata vacanței, cât și mediul social pot influența alegerea tinerilor de a face sau nu activități fizice.
În marea parte a școlilor s-a remarcat un interes slab pentru sport, mai ales din partea adolescenților din gimnaziu și liceu. În acest sens, se dorește implementarea de politici și programe pentru a stimula activitatea fizică.
Climatul școlar, precum sprijinul social, siguranța la școală și hărțuirea pot influența foarte mult dacă tinerii se simt confortabili și se bucură să facă sport sau nu.
Printr-un sondaj realizat cu colectarea de date a peste 360.000 de elevi de liceul din Georgia, folosind întrebări despre activitatea fizică și climatul școlar, cercetătorii au putut testa dacă există o relație între cele două.
Datele colectate din sondaj s-au axat pe următoarele informații:
- conexiunea școlară
- sprijinul social de la egal la egal
- acceptarea culturală
- mediul fizic
- siguranța în școală
- victimizarea la școală (bullying)
- mediul de sprijin școlar
Rezultatele au arătat că fetele efectuază mai puțină activitate fizică, comparativ cu băieții, reprezentând aproximativ 35% din cei activi. Procentele au scăzut și mai mult de la clasa a IX-a la clasa a XII-a pentru ambele sexe.
Un lucru care a ieșit în evidență și este extrem de important pentru orice elev, este influența bullying-ului. Astfel, fetele care au fost hărțuite au avut mai multe șanse să fie active fizic, spre deosebire de băieți care relatează că sunt mai puțin activi fizic, dacă au fost hărțuiți în trecut.
Această disparitate între fete și băieți poate fi explicate prin idealul fiecăruia, masculin versus feminin.
Spre exemplu, în cazul fetelor de liceu, acestea sunt mai active și preferă să arate mai bine din punct de vedere fizic, deoarece ar putea să nu se încadreze într-o anumită normă, ceea ce ar putea conduce la hărțuire din partea altor colegi. Acest lucru nu este valabil și pentru băieți în mod special.
Astfel pentru a putea promova și încuraja participarea la activitățile fizice școlare, ar trebui ca directorii școlilor să îmbunătățească sentimentul de siguranță al elevilor și să le asigure un sprijin susținut.
sursa: Science Daily
foto: UGAToday
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Durerile menstruale severe pot fi principalul simptom al endometriozei
- O mai bună gestionare a stresului ar putea reduce inflamația și simptomele sindromului metabolic
- Cinci factori care pot prezice riscul unei persoane de a fi distrasă la volan, în timpul condusului
- Obiceiurile zilnice influențează speranța de viață
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni