4 modalități de a-i ține pe copii mulțumiți acasă
©
Autor: Cristina Mustață
În Australia nu s-au închis toate școlile, însă unii părinți au decis să nu-și trimită copiii la școală. Pentru că perturbarea programului copiilor îi poate face să se poaret haotic, specialiștii australieni în educație dau părinților câteva sfaturi importante:
Având un program, copilul știe exact la ce să se aștepte, când trebuie să respecte întocmai indicațiile și când părinții sunt disponibili pentru joacă.
Studiile au arătat că implicarea părinților în activitățile fizice îmbunătățește nivelul de cooperare la adolescență.
Este important ca tinerii să mențină legătura cu cei apropiați, dar ajutați-i să limiteze timpul petrecut pe rețelele de socializare și învățați-i să discearnă între informațiile false și cele veridice din mediul online.
sursa: TheConversation
1. Creați din timp o rutină
Rutina este benefică pentru copii și adolescenți, iar lipsa acesteia poate duce la apariția anxietății. Îi puteți ajuta creând o nouă rutină și lăsându-i să se implice în alegerea acivităților. Programul poate include teme pentru școală, exerciții fizice, îndatoriri în casă, activități creative sau joc liber, timp petrecut în fața dispozitivelor.Având un program, copilul știe exact la ce să se aștepte, când trebuie să respecte întocmai indicațiile și când părinții sunt disponibili pentru joacă.
2. Ajutați-i să facă mișcare
Sportul este esențial pentru dezvoltarea fizică și psihică a copiilor. Fiți creativi: curse cu obstacole prin casă, jocuri video ce implică mișcare, dansuri sau cursuri de exerciții pentru copii pe YouTube.Studiile au arătat că implicarea părinților în activitățile fizice îmbunătățește nivelul de cooperare la adolescență.
3. Ajutați-i să păstreze legăturile sociale
Distanțarea socială poate afecta tinerii în mod diferit, în funcție de vârstă. Adolescenții pot fi mai atașați de prieteni și sunt înclinați să se bazeze pe rețelele de socializare pentru suport emoțional. Cercetările însă au arătat că tinerii care se deschid emoțional în mediul online pot fi mai copleșiți de îngrijorare.Este important ca tinerii să mențină legătura cu cei apropiați, dar ajutați-i să limiteze timpul petrecut pe rețelele de socializare și învățați-i să discearnă între informațiile false și cele veridice din mediul online.
4. Nu vă bazați pe Netflix
Bazați-vă pe interesele copilului atunci când doriți să-i implicați în diverse activități. Aflați ce i-ar plăcea să învețe, ce ar dori să viziteze, apoi explorați opțiunile reale sau virtuale. Pe YouTube sunt multe clipuri despre „cum să faci”, iar multe muzee și grădini zoologice au tururi virtuale. Luați în considerare și vârsta copilului, la ce perioadă de timp poate rămâne interesat de o activitate.Copiii se pot plictisi când trebuie să stea în casă, așa că în caz de conflicte sau tantrumuri încercați să priviți imaginea de ansamblu, acceptați sentimentele celui mic și încercați împreună să găsiți o soluție.
sursa: TheConversation
Data actualizare: 18-03-2020 | creare: 18-03-2020 | Vizite: 621
Bibliografie
Kids at home because of coronavirus? Here are 4 ways to keep them happy (without resorting to Netflix), link: https://theconversation.com/kids-at-home-because-of-coronavirus-here-are-4-ways-to-keep-them-happy-without-resorting-to-netflix-133772 ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ajutoooorrrr sunt antisocial...cine ar sta cu aşa ceva?
- Tulburari de comportament și anxietate
- Probleme de socializare.
- Raceala copil de 4 ani
- Ajutor urgent! covid19 poate ataca inima, creierul la copii de 19-20 de ani?
- Ajutați-mă! băiețel de 1 an si 8 luni care a avut Covid