4 modalități de a-i ține pe copii mulțumiți acasă
©
Autor: Cristina Mustață
În Australia nu s-au închis toate È™colile, însă unii părinÈ›i au decis să nu-È™i trimită copiii la È™coală. Pentru că perturbarea programului copiilor îi poate face să se poaret haotic, specialiÈ™tii australieni în educaÈ›ie dau părinÈ›ilor câteva sfaturi importante:
Având un program, copilul È™tie exact la ce să se aÈ™tepte, când trebuie să respecte întocmai indicaÈ›iile È™i când părinÈ›ii sunt disponibili pentru joacă.
Studiile au arătat că implicarea părinÈ›ilor în activitățile fizice îmbunătățeÈ™te nivelul de cooperare la adolescență.
Este important ca tinerii să menÈ›ină legătura cu cei apropiaÈ›i, dar ajutaÈ›i-i să limiteze timpul petrecut pe reÈ›elele de socializare È™i învățaÈ›i-i să discearnă între informaÈ›iile false È™i cele veridice din mediul online.
sursa: TheConversation
1. Creați din timp o rutină
Rutina este benefică pentru copii È™i adolescenÈ›i, iar lipsa acesteia poate duce la apariÈ›ia anxietății. Îi puteÈ›i ajuta creând o nouă rutină È™i lăsându-i să se implice în alegerea acivităților. Programul poate include teme pentru È™coală, exerciÈ›ii fizice, îndatoriri în casă, activități creative sau joc liber, timp petrecut în faÈ›a dispozitivelor.Având un program, copilul È™tie exact la ce să se aÈ™tepte, când trebuie să respecte întocmai indicaÈ›iile È™i când părinÈ›ii sunt disponibili pentru joacă.
2. Ajutați-i să facă mișcare
Sportul este esenÈ›ial pentru dezvoltarea fizică È™i psihică a copiilor. FiÈ›i creativi: curse cu obstacole prin casă, jocuri video ce implică miÈ™care, dansuri sau cursuri de exerciÈ›ii pentru copii pe YouTube.Studiile au arătat că implicarea părinÈ›ilor în activitățile fizice îmbunătățeÈ™te nivelul de cooperare la adolescență.
3. Ajutați-i să păstreze legăturile sociale
DistanÈ›area socială poate afecta tinerii în mod diferit, în funcÈ›ie de vârstă. AdolescenÈ›ii pot fi mai ataÈ™aÈ›i de prieteni È™i sunt înclinaÈ›i să se bazeze pe reÈ›elele de socializare pentru suport emoÈ›ional. Cercetările însă au arătat că tinerii care se deschid emoÈ›ional în mediul online pot fi mai copleÈ™iÈ›i de îngrijorare.Este important ca tinerii să menÈ›ină legătura cu cei apropiaÈ›i, dar ajutaÈ›i-i să limiteze timpul petrecut pe reÈ›elele de socializare È™i învățaÈ›i-i să discearnă între informaÈ›iile false È™i cele veridice din mediul online.
4. Nu vă bazați pe Netflix
BazaÈ›i-vă pe interesele copilului atunci când doriÈ›i să-i implicaÈ›i în diverse activități. AflaÈ›i ce i-ar plăcea să înveÈ›e, ce ar dori să viziteze, apoi exploraÈ›i opÈ›iunile reale sau virtuale. Pe YouTube sunt multe clipuri despre „cum să faci”, iar multe muzee È™i grădini zoologice au tururi virtuale. LuaÈ›i în considerare È™i vârsta copilului, la ce perioadă de timp poate rămâne interesat de o activitate.Copiii se pot plictisi când trebuie să stea în casă, aÈ™a că în caz de conflicte sau tantrumuri încercaÈ›i să priviÈ›i imaginea de ansamblu, acceptaÈ›i sentimentele celui mic È™i încercaÈ›i împreună să găsiÈ›i o soluÈ›ie.
sursa: TheConversation
Data actualizare: 18-03-2020 | creare: 18-03-2020 | Vizite: 601
Bibliografie
Kids at home because of coronavirus? Here are 4 ways to keep them happy (without resorting to Netflix), link: https://theconversation.com/kids-at-home-because-of-coronavirus-here-are-4-ways-to-keep-them-happy-without-resorting-to-netflix-133772 ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ajutoooorrrr sunt antisocial...cine ar sta cu aşa ceva?
- Tulburari de comportament și anxietate
- Probleme de socializare.
- Raceala copil de 4 ani
- Ajutor urgent! covid19 poate ataca inima, creierul la copii de 19-20 de ani?
- Ajutați-mă! băiețel de 1 an si 8 luni care a avut Covid
- Ajutați-ma