Vapatul și stresul cronic în rândul tinerilor

©

Autor:

Vapatul și stresul cronic în rândul tinerilor

Un studiu recent prezentat la Congresul Internațional al Societății Europene de Pneumologie în Milano, Italia, a arătat că tinerii care au folosit țigări electronice sunt de peste două ori mai predispuși să raporteze stres cronic. Studiul a fost realizat de Dr. Teresa To, un cercetător senior la Spitalul pentru Copii Bolnavi (SickKids) din Toronto, Canada.

 

Metodologia Studiului

Cercetătorii au folosit date din Sondajele Canadiene privind Măsurile de Sănătate, un sondaj național conceput pentru a reprezenta populația canadiană. Acesta a inclus 905 persoane cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani, dintre care 115 (12.7%) au declarat că au folosit țigări electronice.

 

Rezultate Principale

Datele au arătat că, deși tinerii care au folosit țigări electronice erau mai predispuși să fie activi fizic, aceștia erau, de asemenea, mai predispuși să raporteze experimentarea unui stres cronic extrem în viețile lor. Stresul cronic poate duce la afecțiuni de sănătate mintală precum anxietatea și depresia.

 

Implicații și Discuții

Studiul subliniază faptul că, deși există o legătură între vapat și stres în rândul tinerilor, nu se poate determina dacă stresul a cauzat o creștere a vapatului sau dacă vapatul a crescut experiențele de stres. Cu toate acestea, cercetarea a luat în considerare și alți factori care sunt cunoscuți ca influențând stresul, cum ar fi venitul, consumul de alcool și afecțiuni de sănătate precum astmul și diabetul.

 

Dr. Teresa To a adăugat: "Nu știm de ce tinerii care folosesc țigări electronice tind să fie mai activi fizic, dar ar putea fi că încearcă să își controleze greutatea cu exerciții fizice și cred că vapatul ar putea ajuta."

 

Concluzii

Studiul sugerează o legătură între vapat și stres printre tineri, adăugând la ceea ce știm deja despre efectele vapatului asupra sănătății tinerilor. Este necesară mai multă cercetare pentru a înțelege impactul pe termen lung al vapatului asupra sănătății tinerilor.


Data actualizare: 13-09-2023 | creare: 13-09-2023 | Vizite: 256
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cât de toxice sunt aromele țigărilor electronice (studiu)
  • STUDIU: Stresul social produce modificări inclusiv la nivelul microflorei intestinale
  • Sistemul de încălzire a tutunului nu este atât de inofensiv precum se pretinde
  •