Un nou studiu dezvăluie scăderea aportului de nutrienți în rândul femeilor americane de vârstă reproductivă
©
Autor: Airinei Camelia
Un studiu a analizat tendințele consumului de nutrienți din alimentație și suplimente la femeile însărcinate și neînsărcinate din Statele Unite. Cercetarea a inclus peste 1.300 de femei însărcinate și aproape 10.000 de femei neînsărcinate, cu vârste între 20 și 44 de ani.
Studiul recent publicat în JAMA Network Open a evidențiat că, deși utilizarea suplimentelor alimentare este mai ridicată la femeile însărcinate (78% față de 46% la cele neînsărcinate), există deficiențe semnificative în aportul unor nutrienți esențiali. În ultimele două decenii, s-a observat o scădere a consumului de carbohidrați, vitamina A, vitamina C și fier la ambele grupuri de femei.
În mod specific, a crescut procentul femeilor însărcinate care consumă sub nivelul recomandat de vitamina A și C, iar la femeile neînsărcinate s-au înregistrat creșteri ale insuficienței în vitaminele A, C și fier. Deși aportul mediu de calciu a crescut în timp, deficiențele în magneziu și vitamina K s-au redus doar parțial.
Reducerea consumului de carbohidrați a provenit în principal din scăderea aportului de zaharuri adăugate și cereale fortificate. Cu toate că limitarea zahărului este benefică, reducerea cerealelor fortificate poate duce la un aport insuficient de vitamine și minerale esențiale precum vitaminele A, C, magneziu, fier și folat.
Studiul subliniază necesitatea unor intervenții la nivel de politici și ghiduri medicale pentru a îmbunătăți aportul de nutrienți la femeile de vârstă reproductivă, având în vedere impactul semnificativ al deficiențelor nutriționale asupra sănătății materne și dezvoltării fetale.
sursa: News Medical
Studiul recent publicat în JAMA Network Open a evidențiat că, deși utilizarea suplimentelor alimentare este mai ridicată la femeile însărcinate (78% față de 46% la cele neînsărcinate), există deficiențe semnificative în aportul unor nutrienți esențiali. În ultimele două decenii, s-a observat o scădere a consumului de carbohidrați, vitamina A, vitamina C și fier la ambele grupuri de femei.
În mod specific, a crescut procentul femeilor însărcinate care consumă sub nivelul recomandat de vitamina A și C, iar la femeile neînsărcinate s-au înregistrat creșteri ale insuficienței în vitaminele A, C și fier. Deși aportul mediu de calciu a crescut în timp, deficiențele în magneziu și vitamina K s-au redus doar parțial.
Reducerea consumului de carbohidrați a provenit în principal din scăderea aportului de zaharuri adăugate și cereale fortificate. Cu toate că limitarea zahărului este benefică, reducerea cerealelor fortificate poate duce la un aport insuficient de vitamine și minerale esențiale precum vitaminele A, C, magneziu, fier și folat.
Studiul subliniază necesitatea unor intervenții la nivel de politici și ghiduri medicale pentru a îmbunătăți aportul de nutrienți la femeile de vârstă reproductivă, având în vedere impactul semnificativ al deficiențelor nutriționale asupra sănătății materne și dezvoltării fetale.
sursa: News Medical
Data actualizare: 18-10-2024 | creare: 18-10-2024 | Vizite: 105
Bibliografie
New study reveals declining nutrient intake among U.S. women of reproductive age, link: https://www.news-medical.net/news/20241014/New-study-reveals-declining-nutrient-intake-among-US-women-of-reproductive-age.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cercetătorii de la Mayo Clinic recomandă terapiile alternative la histerectomie pentru fibromul uterin
- Coacăzele negre modelează profilul microbiomului intestinal și reduc riscul de osteoporoză postmenopauză
- Legătura dintre flora intestinală și evoluția endometriozei
- Efectele restricției calorice și intervenției psihologice asupra interacțiunii dintre microbiom și stres la femei
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Ortorexia - obsesia pentru alimentaţia sănătoasă
- Reguli in farfurie - 12 sfaturi usoare pentru o alimentatie sanatoasa
- Painea prajita - pro sau contra?
- Atributele unui meniu sănătos
- Cele mai bune alimente (superalimente)
- Cele mai sănătoase sosuri (dressing-uri) pentru salată
- Topul celor mai bune sfaturi alimentare
- Obiceiuri alimentare - efecte benefice ale unei diete sănătoase
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Fulgii de porumb si mamaliga in dieta?
- Alimentatie sanatoasa in timpul Sf. Post
- Am nevoie de sfatul dvs privind regimurile alimentare-foarte urgent
- Ce sa mananc in post?
- Hepatita in copilarie si alimentatia in prezent
- Revolutie in bucatarie
- Pot sa ma ingras de la dieta aceasta?
- Cartofi prajiti sanatosi?
- Cat trebuie sa mancam