Un nou compus chimic poate preveni îmbătrânirea celulelor umane
©
Autor: Vasiliu Alina
![Un nou compus chimic poate preveni îmbătrânirea celulelor umane](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=36266.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Odată cu înaintarea în vârstă, încep să se dezvolte tot mai multe boli cronice cum ar fi cancerul, diabetul și demența, dar un nou punct de interes în biologia îmbătrânirii este acumularea de celulele senescente în țesuturile și organele organismului.
Studiile au dovedit că eliminarea acestor celule disfuncționale la animale produce efecte pozitive, cum ar fi întârzierea debutului cataractei, o afecțiune oftalmologică frecventă.
Peste 95% din genele noastre pot transmite mai multe tipuri diferite de mesaje, în funcție de nevoile celulei în care sunt conținute. Atunci când celulele îmbătrânesc, acestea au o capacitate redusă de a manipula genele astfel încât să răspundă la schimbările din organism. Cercetătorii au încercat să activeze aceste celule deteriorate prin apel la o substanță chimică care eliberează cantități mici de hidrogen sulfurat.
Această substanță a fost transmisă, în doze mici, care sunt mai puțin susceptibile de a provoca efecte secundare, către celulele mitocondriale, niște structuri care produc energie în celule. Astfel, aceștia au reușit să întinerească celulele umane îmbătrânite.
Această nouă descoperire crește șansa cercetătorilor de a elimina celulele senescente la oameni și de a dezvolta unui nou tratament, atât pentru vasele sanguine care devin mai rigide odată cu trecerea timpului, cât şi pentru probleme precum infarctul sau atacul cerebral.
Sursa: Science Alert
Data actualizare: 20-08-2018 | creare: 20-08-2018 | Vizite: 1026
Bibliografie
Scientists Just Successfully Reversed Ageing in Lab Grown Human Cells. Url: https://www.sciencealert.com/scientists-just-successfully-reversed-aging-of-human-cells-in-the-lab ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Antibioticele, alternativa la operația de apendicită?
- Colesterolul bun poate proteja ficatul
- O modificare relativ simplă a peptidelor ar putea debloca o întreagă clasă de ținte pentru descoperirea medicamentelor
- Mai puține hemoculturi cu risc mai scăzut de infecții, o nouă recomandare a oamenilor de știință
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni