Un amplu studiu clinic arată care sunt cele mai eficiente medicamente antidiabetice
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Un amplu studiu clinic arată care sunt cele mai eficiente medicamente antidiabetice](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=42907.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Studiul actual, conceput pentru a oferi furnizorilor de servicii medicale informații cu privire la gestionarea eficientă pe termen lung a diabetului de tip 2, a inclus peste 5.000 de persoane de diferite etnii și rase, care sufereau de diabet de tip 2 și erau tratați cu metformină. Participanții la studiu au fost grupați în mod aleatoriu în unul dintre cele patru grupuri de tratament concepute de cercetători și urmăriți pentru o perioadă medie de 4 ani.
Participanții din primele trei grupuri au beneficiat de o terapie combinată cu meformin și unul dintre cele trei medicamente folosite pentru creșterea nivelului de insulină, aprobate în prezent de FDA (sitagliptin, liraglutidă sau glimepiridă). Participanții din ultimul grup, pe de altă parte, au beneficiat de o terapie cu metformină și insulină glargin, o insulină umană cu acțiune de lungă durată.
La finalul perioadei de urmărire, participanții care au reușit să atingă și să mențină un nivel optim al glicemiei în sânge au fost în general cei din grupurile celor tratați cu metformin și liraglutidă sau insulină glargin. Rezultatele nu au fost influențate de factori precum vârsta, sexul, etnia sau rasa. Deși au existat diferențe, niciuna dintre combinațiile de medicamente nu a fost în mod semnificativ superioară celorlalte. În plus, mai bine de o treime dintre participanți nu au reușit să își mențină nivelul glicemiei la valori normale pe toată perioada studiului.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 26-09-2022 | creare: 26-09-2022 | Vizite: 582
Bibliografie
Two popular diabetes drugs outperformed others in large clinical trial, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/09/220921210111.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Transplantul de celule pancreatice fără administrare de imunosupresoare, un nou tratament în diabetul zaharat de tip 1
- Noi dovezi ale modului în care exercițiile fizice pot contracara daunele diabetului zaharat
- Acidul uric joacă un rol activ în sindromul metabolic
- Cum va putea fi eficientizat tratamentul cu insulină cu acțiune scurtă?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ora medicamente diabet
- Diabet
- Diabet de tip II complicat. Se poate renunta la tratamentul medicamentos?
- O sa inversez posibilul diabet sau prediabet și o sa devin nutritionist
- Diabetul se vindeca?