Tratarea conexiunii intestin-creier cu vitaminele B pentru a ameliora boala Parkinson
©
Autor: Airinei Camelia
Un studiu condus de Universitatea Nagoya, Școala de Medicină din Japonia, a dezvăluit o legătură între microbiomul intestinal și boala Parkinson.
Cercetările au indicat o reducere a genelor bacteriilor intestinale responsabile pentru sinteza vitaminelor B esențiale, B2 (riboflavină) și B7 (biotină), și o corelație între lipsa acestor gene și nivele scăzute ale agenților care mențin integritatea barierei intestinale. Această barieră previne intrarea toxinelor în fluxul sanguin, care provoacă inflamația asociată cu boala Parkinson. Rezultatele, publicate în npj Parkinson's Disease, sugerează că tratamentul cu vitaminele B pentru a aborda aceste deficiențe poate fi utilizat pentru a trata boala Parkinson.
Cercetătorii au folosit secvențierea completă pentru a analiza mostrele de scaun de la pacienți cu boala Parkinson din Japonia, Statele Unite, Germania, China și Taiwan, observând o scădere a genelor bacteriene responsabile pentru sintetizarea riboflavinei și biotinei. Aceste vitamine, provenite atât din alimentație, cât și din microbiomul intestinal, au proprietăți antiinflamatorii, care ar putea contracara neuroinflamația observată în boli precum boala Parkinson.
Vitaminele B sunt cruciale în procesele metabolice care influențează producția și funcțiile acizilor grași cu lanț scurt (SCFA) și poliaminelor, doi agenți care ajută la menținerea integrității barierei intestinale. Analiza metabolitilor fecali a relevat scăderea nivelurilor acestor substanțe la pacienții cu boala Parkinson, sugerând o explicație potențială pentru progresia bolii.
Studiul subliniază importanța înțelegerii relației complexe dintre microbiomul intestinal, căile metabolice și neurodegenerarea. În anii următori, terapia ar putea fi personalizată pe baza profilului unic al microbiomului fiecărui pacient. Prin modificarea nivelurilor bacteriene din microbiom, medicii ar putea întârzia debutul simptomelor asociate cu boli precum boala Parkinson. Aceste descoperiri deschid posibilitatea unor noi abordări terapeutice, cum ar fi suplimentarea cu riboflavină și biotină, pentru a ameliora simptomele bolii Parkinson și a încetini progresia bolii.
sursa: Science Daily
Cercetările au indicat o reducere a genelor bacteriilor intestinale responsabile pentru sinteza vitaminelor B esențiale, B2 (riboflavină) și B7 (biotină), și o corelație între lipsa acestor gene și nivele scăzute ale agenților care mențin integritatea barierei intestinale. Această barieră previne intrarea toxinelor în fluxul sanguin, care provoacă inflamația asociată cu boala Parkinson. Rezultatele, publicate în npj Parkinson's Disease, sugerează că tratamentul cu vitaminele B pentru a aborda aceste deficiențe poate fi utilizat pentru a trata boala Parkinson.
Cercetătorii au folosit secvențierea completă pentru a analiza mostrele de scaun de la pacienți cu boala Parkinson din Japonia, Statele Unite, Germania, China și Taiwan, observând o scădere a genelor bacteriene responsabile pentru sintetizarea riboflavinei și biotinei. Aceste vitamine, provenite atât din alimentație, cât și din microbiomul intestinal, au proprietăți antiinflamatorii, care ar putea contracara neuroinflamația observată în boli precum boala Parkinson.
Vitaminele B sunt cruciale în procesele metabolice care influențează producția și funcțiile acizilor grași cu lanț scurt (SCFA) și poliaminelor, doi agenți care ajută la menținerea integrității barierei intestinale. Analiza metabolitilor fecali a relevat scăderea nivelurilor acestor substanțe la pacienții cu boala Parkinson, sugerând o explicație potențială pentru progresia bolii.
Studiul subliniază importanța înțelegerii relației complexe dintre microbiomul intestinal, căile metabolice și neurodegenerarea. În anii următori, terapia ar putea fi personalizată pe baza profilului unic al microbiomului fiecărui pacient. Prin modificarea nivelurilor bacteriene din microbiom, medicii ar putea întârzia debutul simptomelor asociate cu boli precum boala Parkinson. Aceste descoperiri deschid posibilitatea unor noi abordări terapeutice, cum ar fi suplimentarea cu riboflavină și biotină, pentru a ameliora simptomele bolii Parkinson și a încetini progresia bolii.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 20-06-2024 | creare: 20-06-2024 | Vizite: 241
Bibliografie
Treating the gut-brain connection with B vitamins to treat Parkinson's Disease, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/06/240617173639.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Aritmii, dispnee, amroteala in bratul stang, ceafa, piept, dureri ciudate la pacient YOPD
- Ar putea fi acestea simptome ale bolii Parkinson?
- Bolnav ciroza și parkinson
- Sunt două proteine care distrug neuronii în boala Parkinson: alpha-synuclein și kinaza-C?
- Cosmaruri medicatie Parkinson
- Caderi dese octogenara