Teprotumumab aduce îmbunătățiri de durată persoanelor cu boală oculară tiroidiană

©

Autor:

Teprotumumab aduce îmbunătățiri de durată persoanelor cu boală oculară tiroidiană
Un studiu recent, prezentat la întâlnirea anuală a Societății Endocrine din Boston și publicat în jurnalul Thyroid, a evidențiat eficacitatea pe termen lung a tratamentului cu teprotumumab pentru boala oculară tiroidiană, o afecțiune autoimună pe viață care poate prezenta exacerbări indiferent de tratamentul aplicat. Cercetarea, sponsorizată de Amgen, producătorul teprotumumabului, a analizat datele clinice agregate din studiile de fază 2, OPTIC și OPTIC-X, până la săptămâna 72 (51 de săptămâni după ultima infuzie de teprotumumab), și a investigat necesitatea tratamentelor suplimentare până la săptămâna 120 (99 de săptămâni după terapie).

Rezultatele au arătat că majoritatea pacienților care au primit teprotumumab au menținut îmbunătățirile obținute în ceea ce privește proeminența oculară (proptoză) și vederea dublă (diplopie) până la 51 de săptămâni după ultima infuzie. La aproape doi ani de la finalizarea tratamentului, 82% dintre pacienți nu au necesitat tratamente suplimentare. Dintre cei 106 pacienți evaluați, 18% au avut nevoie de medicație suplimentară, fie steroizi sistemici, fie teprotumumab suplimentar, și/sau intervenții chirurgicale perioculare remediate.

Studiul oferă date pe termen lung care sprijină utilizarea teprotumumabului în managementul bolii oculare tiroidiene, oferind medicilor o bază mai solidă pentru alegerea abordărilor de tratament pentru pacienții lor. Această descoperire subliniază potențialul de durabilitate a beneficiilor teprotumumabului în tratamentul acestei afecțiuni autoimune complexe.

sursa: News Medical

Data actualizare: 04-06-2024 | creare: 04-06-2024 | Vizite: 250
Bibliografie
Thyroid eye disease patients experience lasting improvements after treatment with teprotumumab, link: https://www.news-medical.net/news/20240603/Thyroid-eye-disease-patients-experience-lasting-improvements-after-treatment-with-teprotumumab.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum