Tensiunea arterială, redusă prin consumul zilnic de iaurt

©

Autor:

Tensiunea arterială, redusă prin consumul zilnic de iaurt
Consumul zilnic de iaurt ar putea ajuta la gestionarea tensiunii arteriale și la reducerea riscurilor de boli cardiovasculare acute, conform unui studiu condus de cercetătorii de la Universitatea din Australia de Sud (UniSA). Studiul a examinat asocierile dintre consumul de iaurt, tensiunea arterială și factorii de risc cardiovascular, constatând că iaurtul este asociat cu o tensiune arterială scăzută pentru cei cu hipertensiune arterială.
La nivel global, mai mult de un miliard de oameni suferă de hipertensiune arterială (tensiune arterială ridicată), o condiție medicală care crește semnificativ riscul de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord și accidentul vascular cerebral. Bolile cardiovasculare reprezintă, la momentul actual, principala cauză de deces la nivel mondial. În Statele Unite, o persoană moare din cauza bolilor cardiovasculare la fiecare 36 de secunde, în timp ce, în Australia, la fiecare 12 minute.

Cercetătorul UniSA, Dr. Alexandra Wade, spune că studiul oferă noi dovezi care leagă iaurtul cu rezultate pozitive ale tensiunii arteriale pentru persoanele hipertensive. „Lactatele, în special iaurtul, pot fi capabile să reducă tensiunea arterială la persoanele hipertensive. Acest lucru se datorează faptului că lactatele conțin o gamă largă de micronutrienți, inclusiv calciu, magneziu și potasiu, toate fiind implicate în reglarea tensiunii arteriale. Iaurtul este deosebit de interesant pentru că conține și bacterii care promovează eliberarea de proteine ​​care scad tensiunea arterială”, declară Wade.

Lucrarea actuală a inclus datele de la 915 adulți care au participat la studiu longitudinal Maine-Syracuse. Consumul obișnuit de iaurt a fost măsurat folosind un chestionar de frecvență alimentară. Hipertensiunea arterială a fost definită ca fiind mai mare sau egală cu 140/90 mmHg (un nivel normal al tensiunii arteriale este mai mic de 120/80 mmHg).

sursa: Science Daily

Data actualizare: 09-12-2021 | creare: 09-12-2021 | Vizite: 609
Bibliografie
A daily dose of yogurt could be the go-to food to manage high blood pressure, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/12/211207152554.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Topul greșelilor unui hipertensiv
  • Ce facem în puseul hipertensiv?
  • Top 10 sfaturi pentru un hipertensiv
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum