Temperatura ambientală ridicată poate avea efecte negative pentru sarcină
©
Autor: Airinei Camelia
![Temperatura ambientală ridicată poate avea efecte negative pentru sarcină](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=47481.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Cercetările anterioare au stabilit că majoritatea cazurilor de LLA pediatric au o origine prenatală și că expunerile la factori de mediu în timpul sarcinii, precum poluarea aerului, sunt asociate cu un risc crescut de LLA. Studiul actual adaugă temperatura ambientală ridicată la lista factorilor de mediu care pot influența dezvoltarea LLA în viața fetală, sugerând că primele trei luni de sarcină sunt critice datorită schimbărilor majore în hematopoieză (producția de celule sanguine).
Pentru analiza lor, echipa de cercetare a folosit date din registrele de naștere din California și din Registrul de Cancer din California, identificând cazuri de LLA la copii cu vârsta de până la 14 ani. Ei au descoperit că o temperatură medie săptămânală de 30 de grade Celsius în a opta săptămână de gestație, care cade în mijlocul primului trimestru, este asociată cu o dublare aproape a riscului de LLA comparativ cu o temperatură medie de 10 grade Celsius.
Cercetarea a inclus informații despre statusul cancerului obținute de la Registrul de Cancer din California și detalii despre naștere de la Centrul pentru Statistică și Informatică în Sănătate, ambele din cadrul Departamentului de Sănătate Publică din California. De asemenea, temperaturile ambientale au fost estimate folosind datele meteorologice zilnice de la NASA pentru America de Nord.
Mecanismele potențiale care ar putea explica această asociere între expunerea la căldură în timpul sarcinii și LLA nu sunt încă clar definite, dar autorii speculează că schimbările epigenetice, inflamația sau stresul oxidativ ar putea juca un rol. Această cercetare subliniază necesitatea unei înțelegeri mai profunde a modului în care schimbările climatice și temperaturile ridicate pot afecta sănătatea pe termen lung a populațiilor vulnerabile, în special în rândul minorităților etnice și rasiale, care sunt supuse în mod disproporționat la expuneri la căldură.
sursa: News Medical
Data actualizare: 04-07-2024 | creare: 04-07-2024 | Vizite: 230
Bibliografie
High ambient temperatures during pregnancy can have detrimental impact on offspring health, link: https://www.news-medical.net/news/20240703/High-ambient-temperatures-during-pregnancy-can-have-detrimental-impact-on-offspring-health.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Eficiența aspirinei în prevenția complicațiilor asociate sarcinilor gemelare
- Perioada pandemiei a fost asociată cu creșterea cu 16% a copiilor născuți cu defecte cardiace congenitale
- STUDIU: Inflamația în sarcină afectează dezvoltarea și funcțiile cerebrale la copii
- Expunerea la medicamente teratogene în sarcinile obținute prin FIV și ICSI: implicații pentru sănătatea fetală
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum