Tehnici de depășire a singurătății la vârsta a treia

©

Autor:

Tehnici de depășire a singurătății la vârsta a treia
Singurătatea are un impact asemănător fumatului și obezității în privința scurtării duratei de viață.
Omul este o ființă socială, însă stilul de viață se modifică dramatic pe măsură ce îmbătrânim și tot mai mulți vârstnici sunt nevoiți să se mute în comunități și centre speciale pentru bătrâni. Această dinamică duce deseori la sentimente de izolare și singurătate.

Studiul cercetătorilor de la University of California San Diego School of Medicine a analizat caractersticile sentimentului de singurătate la vârstnicii din azile, precum și strategiile folosite de rezidenți pentru a depăși această stare. Rezultatele au fost publicate publicat în jurnalul Aging and Mental Health.

Cercetările au inclus interviuri de o oră și jumătate cu 30 de adulți cu vârste între 67 și 92 de ani, rezidenți ai unei comunități de seniori din Sand Diego. 85% dintre rezidenți au raportat un sentiment de singurătate de la moderta spre sever. Cercetările au relevat trei concluzii importante:

  • Principalii factori de risc pentru sentimentul de însingurare sunt pierderea persoanelor dragi și sentimentul de inadecvare în societate.
  • Singurătate a fost asociată frecvent cu lipsa scopului în viață (detașare, pierderea speranței, pierderea controlului).
  • Înțelepciunea s-a detașat ca fiind un factor de depășire a sentimentului de singurătate. Și aici ne referim la compasiune și grija pentru binele celorlalți, acceptarea vârstei și a condiției sociale.

sursa: EurekAlert

Data actualizare: 14-01-2020 | creare: 14-01-2020 | Vizite: 714
Bibliografie
Lonely in a crowd: Overcoming loneliness with acceptance and wisdom, link: https://www.eurekalert.org/pub_releases/2020-01/uoc--lia010820.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou studiu face legătura între activitatea fizică la vârstnici și integritatea materiei albe din creier
  • Apelul la emoții precum entuziasmul și furia este o tactică de convingere esențială utilizată de escrocii care păcălesc bătrânii
  • Vârstnicii cu o viziune mai optimistă au o memorie și o funcție cognitivă mai bună
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum