Animalele de companie reduc depresia și anxietatea, efect mai pronunțat în cazul femeilor
©
Autor: Airinei Camelia
![Animalele de companie reduc depresia și anxietatea, efect mai pronunțat în cazul femeilor](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=47779.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Rezultatele indică o corelație între un atașament mai mare față de animalele de companie și niveluri mai scăzute de anxietate și depresie, cu observații semnificative statistice, în special pentru scala GAD-7 de anxietate. Mai mult, atașamentul față de câini a fost asociat cu scoruri medii mai scăzute pe scala CESD-10 pentru depresie și pe măsurile globale de anxietate și depresie.
Analizele secundare au arătat că efectele sunt mai pronunțate în rândul femeilor cu istoric de abuzuri în copilărie, sugerând că legătura cu un animal de companie poate avea beneficii terapeutice particulare pentru această subcategorie de risc.
Pe de altă parte, atașamentul față de pisici nu a prezentat asocieri semnificative cu nivelurile de depresie și anxietate, iar interacțiunea dintre abuzurile din copilărie și atașamentul față de animalele de companie nu a fost semnificativă statistic. Aceste descoperiri sugerează că nu toate tipurile de atașament față de animalele de companie au aceleași efecte benefice asupra sănătății mentale.
În concluzie, studiul subliniază potențialul beneficiilor sănătății mentale ale atașamentului față de animalele de companie, în special câini, în populațiile cu risc crescut. Aceasta extinde teoria atașamentului la legăturile uman-animal, sugerând că animalele de companie pot compensa atașamentele umane nesigure și pot oferi suport emoțional semnificativ, în special pentru cei cu experiențe traumatice timpurii.
sursa: News Medical
Data actualizare: 09-08-2024 | creare: 09-08-2024 | Vizite: 247
Bibliografie
Pets significantly reduce anxiety and depression in women, especially those with childhood trauma, link: https://www.news-medical.net/news/20240807/Pets-significantly-reduce-anxiety-and-depression-in-women-especially-those-with-childhood-trauma.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Chimenul negru: o plantă antică, dar cu proprietăți medicinale moderne
- Toxinele produse de țigaretele electronice variază în funcție de arome
- Încrederea crescută între oameni poate reduce gravitatea valurilor pandemice
- Simptomele asociate cu utilizarea prelungită a calculatorului, atenuate cu ajutorul unei metode simple și non-invazive
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Zgarietura de catelus - biceps si palma
- Panica
- Ajuta un animăluț de companie pentru noi?
- Boli transmise de la caine la om