Speranță pentru pacienții care suferă de psihoză
Psihoza reprezintă o tulburare psihiatrică severă, în care pacienții pot prezenta halucinații, iluzii paranoide, cu alterarea relației cu mediului înconjurător și a interacțiunilor sociale. Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Otago și publicat în Journal of Psychopharmacology a demonstrat cum simptomele schizofrenice ar putea fi controlate în studii viitoare pentru un răspuns mai bun la tratament.
Dr. Ryan Ward din cadrul Departamentului de Psihologie, a afirmat: „Psihoza este un aspect debilitant al schizofreniei și, în timp ce medicamentele actuale o tratează bine, acestea au efecte secundare severe care duc la o calitate slabă a vieții pentru pacienți. Cercetările care pot identifica mecanismele specifice din cadrul disfuncției cerebrale pot oferi ținte medicamentoase mai precise pentru tratament, ducând la îmbunătățirea rezultatelor pacienților și a calității vieții. ”
Pentru acest studiu, cercetătorii au utilizat modele animale de laborator, punând accentul pe modelarea acelor simptome care au fost dificil de controlat de-a lungul istoriei medicale. Unul dintre aceste simptome grave este reprezentat de psihoze, deoarece pacienții, în timpul unui episod de psihoză, nu pot fi cooperanți, din cauza pierderii simțului realității și a înțelegerii profunde a emoțiilor resimțite. Astfel, evaluarea stării interne a pacienților într-un mod subiectiv nu era posibilă până acum.
Pentru a îmbunătăți metodele existente, cercetătorii au selectat șobolani de laborator aflați la risc de a dezvolta schizofrenie: „Am descoperit recent un nou drum, datorită lucrării de teză de masterat realizată de Wayne Meighan, prin combinarea unui model de șobolan cu risc de schizofrenie cu o procedură care permite un screening foarte sensibil pentru starea internă subiectivă a acestora. ” Experimentul a presupus măsurarea capacității șobolanilor de a face diferența dintre ketamină și soluție salină. Un aspect important în acest caz este faptul că o anumită doză de ketamină utilizată poate cauza la șobolani episoade de psihoză asemănătoare schizofreniei la oameni.
„Am constatat că modelul nostru de experiment a prezentat dificultăți în diferențierea medicamentului de soluția salină doar la dozele care cauzează psihoză la om. Credem că acest lucru înseamnă că starea subiectivă internă a acestor animale din acel moment este similară cu starea indusă în psihozele umane. Acest lucru deschide o nouă modalitate de modelare a simptomelor psihiatrice la animale, care anterior se credea că pot fi măsurate doar la oameni, nefiind valide pentru studii experimentale. Constatarea aceasta ne poate spori în mare măsură capacitatea de a identifica mecanismele creierului care determină aceste simptome și poate duce la dezvoltarea de tratamente mai eficiente. "
Dr. Ryan Ward a dorit să puncteze prin acest studiu problema studiilor experimentale din domeniul bolilor psihiatrice, nefiind vorba despre „imposibil”, ci despre a pune întrebările potrivite într-un mod corect. „În cazul nostru, am demonstrat că este posibil să întrebăm un animal cum se simte, prin anumite căi experimentale. ” Munca de cercetare a oamenilor de știință de la Universitatea din Otago deschide numeroase uși pentru studii viitoare, având speranța că vor putea fi capabili de a identifica cu exactitate procesele complexe apărute în disfuncțiile cerebrale.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Una din patru persoane cu antecedente de tulburare bipolară atinge o sănătate mintală completă (studiu)
- Un pas important în combaterea efectelor negative ale tratamentului antidepresiv
- De ce nu îți poți scoate o melodie din cap?
- Preferinţa părinţilor pentru băieţi poate avea efecte psihologice negative asupra fetelor
- Vitamina b12 cu antidepresive și antipshiotice
- Cat timp dureaza tratamentul unei psihoze?
- Permis auto retras psihoza acuta
- Psihoza psihoafectiva si conducerea autovehiculelor
- Depresie/ psihoza/ schizofrenie
- Psihoza etilica
- Durata Tratament Psihoza
- Psihoza?
- Tulburare de personalitate instabil-emotionala de tip impulsiv
- În 6 luni psihoza disparecu ajutorul neurofeedback-ului. Funcționează pentru toți.