Schimbările în alimentație influențează factorii de risc pentru bolile cardiovasculare
©
Autor: Vasiliu Alina
Potrivit unui nou studiu publicat în revista È™tiinÈ›ifică Nutrients, factorii de risc pentru boala cardiovasculară sunt puÈ™i în legătură cu modificări ale tiparelor de alimentaÈ›ie.
Pentru a evalua modul în care aceste fluctuaÈ›ii în dietă afectează factorii de risc pentru diabet si boli cardiovasculare, cum ar fi tensiunea arterială È™i colesterol, echipa Campbell a analizat două studii anterioare.
ParticipanÈ›ii la studiu au adoptat un model de alimentaÈ›ie în stil DASH (abordări dietetice pentru a opri hipertensiunea) sau un model de alimentaÈ›ie în stil mediteranean.
„Modelul nostru alimentar în stil DASH s-a concentrat pe controlul aportului de sodiu, în timp ce stilul nostru mediteranean s-a concentrat pe creÈ™terea grăsimilor sănătoase”, a declarat Lauren O‘Connor, autorul principal al cercetării.
ParticipanÈ›ii au adoptat un model dietetic sănătos timp de cinci sau È™ase săptămâni, iar, apoi au revenit, timp de patru săptămâni, la modelul alimentar pe care îl adoptau în mod obiÈ™nuit, condiÈ›ii în care cercetătorii au evaluat factorii lor de risc.
Rezultatele arată că atunci când consumi mâncare nesănătoasă, chiar È™i timp de câteva săptămâni, riscul de tensiune arterială scăzută È™i de colesterol au crescut semnificativ.
Efectele pe termen lung ale adoptării È™i abandonării modelelor de alimentaÈ›ie sănătoasă asupra bolilor cardiovasculare nu sunt încă cunoscute.
Sursa: NewsMedical
Pentru a evalua modul în care aceste fluctuaÈ›ii în dietă afectează factorii de risc pentru diabet si boli cardiovasculare, cum ar fi tensiunea arterială È™i colesterol, echipa Campbell a analizat două studii anterioare.
ParticipanÈ›ii la studiu au adoptat un model de alimentaÈ›ie în stil DASH (abordări dietetice pentru a opri hipertensiunea) sau un model de alimentaÈ›ie în stil mediteranean.
„Modelul nostru alimentar în stil DASH s-a concentrat pe controlul aportului de sodiu, în timp ce stilul nostru mediteranean s-a concentrat pe creÈ™terea grăsimilor sănătoase”, a declarat Lauren O‘Connor, autorul principal al cercetării.
ParticipanÈ›ii au adoptat un model dietetic sănătos timp de cinci sau È™ase săptămâni, iar, apoi au revenit, timp de patru săptămâni, la modelul alimentar pe care îl adoptau în mod obiÈ™nuit, condiÈ›ii în care cercetătorii au evaluat factorii lor de risc.
Rezultatele arată că atunci când consumi mâncare nesănătoasă, chiar È™i timp de câteva săptămâni, riscul de tensiune arterială scăzută È™i de colesterol au crescut semnificativ.
Efectele pe termen lung ale adoptării È™i abandonării modelelor de alimentaÈ›ie sănătoasă asupra bolilor cardiovasculare nu sunt încă cunoscute.
Sursa: NewsMedical
Data actualizare: 16-11-2018 | creare: 16-11-2018 | Vizite: 845
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Lipsa cronică a somnului suficient subminează sănătatea inimii
- Legătura dintre consumul de alcool şi apariţia bolilor cardiovasculare ar putea fi influenţată şi de statutul socioeconomic
- Microplasticele detectate în sângele uman sunt legate de markeri alterați de coagulare
- Câștigul excesiv în greutate pe perioada sarcinii crește riscul cardiovascular mai târziu în viață
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Se mai poate face infarct, chiar daca se ia tratament și se tine dieta?
- Infarct miocardic
- Ajutor;Ce supliment îmi întărește inima si mă ferește de infarct și de stop cardiac subit?